Natuurlijke middelen tegen bijholtepijn/ontsteking

kruiden en specerijen

Zodra de R in de maand zit dan beginnen we allemaal wat meer verkouden te worden. Een bijholteontsteking of bijholtepijn is dan ook zeker geen uitzondering. Bijholten zijn namelijk holten die bedekt zijn met slijmvlies en zich voor op ons hoofd bevinden. Benieuwd hoe jij hier met natuurlijke middelen zo snel mogelijk weer vanaf kunt komen?

De bijholten op ons voorhoofd zijn verbonden met de neusholten via een smal afvoerkanaal, kun je wel zeggen. Dit kanaaltje of doorgang kan natuurlijk ook ontstoken raken door de afscheiding van bacteriën en virussen. Deze ruimte is vaak maar erg klein en de perfecte ruimte voor ziekteverwekkers om zich te vermenigvuldigen. De ontsteking die ontstaat is vaak erg pijnlijk!

Weg met die pijn en ontsteking!

Er zijn een heleboel natuurlijke middelen om van pijn en ontstekingen af te komen. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld de etherische oliën. Meng bijvoorbeeld 3 druppels eucalyptusolie met 3 druppels pepermuntolie in een kom met warm water. Maak hiervan een soort stoombadje waarbij je de stoom inhaleert. Hierdoor komen de werkzame stoffen van de eucalyptus en de pepermuntolie direct in de neus. Ze hebben een ontstekingsremmende, ontsmettende en pijn verlichtende werking.

Wat ook snel werkt en heel gemakkelijk is, is het masseren van je voorhoofd. Op het voorhoofd zitten meerdere energiepunten die gekoppeld zijn aan de bijholten. Deze energiepunten bevinden zich ook op de handen en voeten.
De energiepunten die verbonden zijn met de bijholten op de hand zijn puntjes, dus de vingertoppen en de puntjes van je tenen. Vind je het fijner om met olie te masseren? Geen probleem, gebruik dan teatree olie, tijm olie en calendula olie voor een optimaal resultaat. Dit mengsel heeft een antibacteriële werking die direct in de huid trekken en zo op de plek komen waar ze hun werk kunnen doen.

Het maken van je eigen massage olie


Hierboven las je al dat je met een aantal etherische oliën een hele fijne massage olie maakt die gelijk zijn werk kan doen. Het maken van zo’n olie is helemaal niet moeilijk en maak je als volgt:

Voor de massage:
– 2 druppels teatree olie, 2 druppels tijm olie, 1 theelepel calendula olie. Meng dit met eventueel 2 druppels draagolie en masseer het daarna op de pijnlijke plek.

Voor een stoombad:
– 3 druppels eucalyptus olie, 3 druppels pepermunt olie in een kom met warm water.
– 3 druppels teatree olie, 3 druppels kamille olie in een kom met warm water.

Wat werkt voor jou het beste als je een bijholte ontsteking hebt?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.