NaturZoo Rheine – Leuk en betaalbaar dagje weg voor iedereen!

NaturZoo Rheine

Zaterdag 30 juni besloten mijn ouders en ik dat we een dagje naar de dierentuin zouden gaan. Even er tussen uit, maar waar ga je dan naartoe? Een aantal jaren geleden waren we naar NaturZoo Rheine geweest en die was toen nog flink in aanbouw. We besloten om daar weer eens naar toe te gaan en even te genieten van de rust in Duitsland (wat een heerlijk land is dat toch!). Een leuk en betaalbaar dagje weg voor iedereen, niet alleen voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen erg leuk om eens naar toe te gaan.

Dierentuinen in Duitsland zijn niet alleen veel goedkoper ook hangt er altijd een hele fijne sfeer in zowel dierentuin als pretparken in Duitsland. Sowieso heb ik een voorliefde voor Duitsland maar dat is een heel ander verhaal. Laat ik het er gewoon op houden dat ik graag naar Duitsland ga zowel voor een dagje als voor een lange vakantie. Maar waarom NaturZoo Rheine een leuk en betaalbaar dagje weg is voor iedereen? Dat leg ik je natuurlijk graag uit.

NaturZoo Rheine – De dierentuin en zijn info!

NaturZoo Rheine
De dierentuin ligt zoals de naam al zegt in het plaatsje Rheine in Duitsland. Ongeveer een goed half uur vanaf Enschede. Het ligt niet al te ver weg en heeft een hele mooie omgeving die uitnodigt voor een gezellige wandeling want in Rheine (praktisch naast de dierentuin) ligt het Salinenpark.
Maar het dierentuin is een bezichtiging van zeker ruim 3 uurtjes waar je met kinderen natuurlijk iets langer over doet. Je kunt gewoon Nederlands praten (want ja dat verstaan ze zeker wel!) en krijgt ook een Nederlandse platengrond mee. Op de platengrond staat een loop route waardoor je op logische wijzen door het hele park gaat. Zo kun je lopen tussen de dierenverblijven (nachtverblijf) en door de loslopende apen, vogels, geitjes, pinguïns en nog veel meer dieren. Erg leuk dat je nagenoeg overal tussendoor kunt lopen, bijvoorbeeld bij de kangoeroes en lama’s. Je kunt het zien als de Apenheul maar dan met alle soorten dierentuin dieren waar je los kunt lopen.
NaturZoo Rheine
Prijzen voor volwassenen en kinderen in 2018:
Volwassenen €9,-
Kinderen tussen 3 en 17 jaar €5,-
Kinderen onder de 3 jaar = gratis
Of een gezinskaart met kinderen onder de 17 jaar €30,-
Een heel betaalbaar dagje weg dus! Als deze prijzen ook nog eens in Nederland komen worden de dierentuin nog vele malen meer bezocht dan nu. Zeg zelf, met een gezin van 4 of 5 personen is entree van €20,- per persoon nou niet echt een goedkoop dagje weg!

Hoe mijn dagje weg was op zaterdag 30 juni?


NaturZoo Rheine
Mijn dagje weg was echt heerlijk! We kwamen tussen 12 en half 1 aan bij het park en hebben er tot half 4 rondgelopen. Het was lekker rustig en konden alles goed zien. Wel was het die dag erg warm wat je natuurlijk gelijk merkt aan de dieren (zoeken de verkoeling op!) en zijn soms minder zichtbaar. Desalniettemin heb ik toch beren, leeuwen, kangoeroes, geitjes, onwijs veel soorten vogels, ooievaars, een heleboel verschillende soorten apen, insecten, kikkers, kikkervisjes, konijnen en ga zo nog maar even door aan dieren gezien. Het park heeft meer dan 1000 dieren met ruim 100 soorten dieren. En wat zeker heel bijzonder is om te zien is de groep ooievaars die met inmiddels meer dan 100 stuks zijn. Ze vliegen ook over het hele park en overal zie je hun nesten in de bomen zitten. Het veld waar de ooievaars zitten is zo vol, echt prachtig om te zien! Het park is zowel voor volwassenen als kinderen erg leuk. Er staat veel informatie (ook in Nederlands) waardoor kinderen ook veel leren. Er zijn veel bankjes verspreid over het park en altijd gelegenheid om ergens te zitten, ook in de schaduw! Ook de horeca op het park is prima en vooral betaalbaar. Een aantal jaren geleden (spreek van ruim 10 jaar terug) zijn we hier ook als gezin geweest en sinds die tijd is er veel veranderd en vooruit uitgebreid. Het is geen heel klein park maar een prima grote voor een dagje. Ga er zeker nog eens naar uit.

Ben jij wel eens naar een Duitse dierentuin geweest?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.