Natural Heroes | African black soap

African black soap

Voordat ik dit product een tijdje geleden in de Jouwbox zag had ik nog niet gehoord van African black soap. Kon mij er dan ook niets bij voorstellen behalve dat ik het er behoorlijk raar vond uit zien. De biologische african black soap van Natural Heroes is gemaakt van as van lokale planten, cacao peulenschil en palmboombladeren. Het zit boordevol met vitamine A en E die helpen om collageen aan te maken.

De African Black soap van Natural Heroes is 100% natuurlijk en vegan, daarnaast ook vrij van kleur-, geur- en conserveringsmiddelen. Het is vrij van synthetische natruim hydroxide en bevat alleen de natuurlijke vorm van plantonderdelen. Het staat onder andere bekend dat het de huid versterkt en is verder nog geschikt voor zowel het lichaam als je haar. Hieronder vertel ik je er alles over!

African black soap – wat is het eigenlijk?

Ik zal eerlijk bekennen dat ik het er zelfs een beetje vies uit zag zien toen ik dit voor het eerst zag. Kon me eigenlijk slecht voorstellen dat dit echt goed voor je kon zijn en dat je het voor zowel je haar als je huid kon gebruiken. Toch zette ik me over mijn gevoelens/vooroordelen heen en probeerde ik het product uit. Ik ging op zoek naar alle informatie die ik kon vinden over African black soap en vond heel veel informatie over zowel wat het precies is en hoe je het kunt gebruiken.
African black soap

Wat is nu precies African black soap?
De African black soap is gemaakt van as van lokale planten en schorsen van bijvoorbeeld bakbananen, cacao peulenschillen en palmboom bladeren. De bladeren en het schors wordt eerst in de zon gedroogd en daarna geroosterd op een constante temperatuur. Als dit precies klaar is gaat er vervolgens water en olie bij en wordt dit een dag lang geroerd. De olie is overigens kokosolie, palmpit olie en shea butter! De zeep wordt na dat precies voor 2 weken bewaard en vervolgens is het klaar om te gaan gebruiken.

De African black soap die Natural Heroes verkoopt is met de hand gemaakt door lokale coöperaties in Ghana. De zeep wordt gemaakt van geroosterde cacaopeulen, 25% palmpit olie, 25% biologische kokosnootolie en 50% ongeraffineerde shea butter.

Je betaald voor 50 gram 4,99euro en is online te koop.

Waar is het product goed voor en waar gebruik je het voor?


Het product zit vol met vitamine A en E en dus onwijs goed voor de huid. Vitamine A helpt namelijk mee bij het aanmaken van collageen (onmisbaar!) en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen maar houdt ook de huid stevig. De vitamine E daarentegen hydrateert en verbeterd de huidtextuur. Het is een heel goed product bij oneffenheden, puistjes en onzuiverheden. Heb je een droge huid, zorg er dan altijd voor dat je na het gebruik van deze soap ook nog een keer je huid insmeert met shea butter.

Maar waar gebruik je het dan voor?
Nou je kunt het gebruiken voor je haar bijvoorbeeld. Neem een stukje van de zeep en vermeng dit met wat druppels argan olie. Je maakt hierdoor je eigen shampoo. De rest van de zeep kun je op een droge plek bewaren voor een volgende keer. Het op een droge plek bewaren zorgt er ook voor dat de zeep niet zacht wordt.

Naast je haren kun je het ook gebruiken voor je lichaam en gezicht. Ook hierbij neem je weer een stukje van de zeep en wrijf je dit tussen je handen. Zodra het schuim komt breng je dit aan op je huid of je gezicht. Dit schuim kun je gelijk afspoelen maar je kunt het ook laten intrekken. Het kan zijn dat je huid na het gebruik gaat prikken. Dat komt omdat je huid nog moet wennen aan de african black soap. Spoel na gebruik altijd de zeep heel goed af met een ruime hoeveelheid lauw water.

Er wordt aangeraden om in het begin de zeep maximaal 1 keer per week te gebruiken en dit langzaam op te bouwen. Zo kan je huid er namelijk aan wennen.

Kende jij African black soap al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.