Natural Blooming | Hoe mijn webshop is ontstaan?

Natural Blooming, ik ben nu zo’n 2 weken officieel live met mijn webshop! Maar hoe is de webshop eigenlijk ontstaan, waarom zette ik juist nu deze stap? Laten we eens terug gaan naar de teken tafel, hoe ontstond het idee en waarom juist nu? Hoe mijn webshop is ontstaan!

Ik kan een heel lang verhaal gaan vertellen, een heel kort verhaal of juist een mooie middenweg. Laten we voor die middenweg gaan, lijkt mij een prima versie om alles aan jullie te gaan vertellen. Want waarom een webshop, waarom juist nu en hoe is dit idee ontstaan?

Terug naar de teken tafel – het begin!

Al heel lang droomde ik van het hebben van een eigen bedrijf, een webshop waarin ik producten kon verkopen aan anderen. Nooit was dit heel specifiek maar meer in de vorm van, ik wil andere blij maken met iets moois voor hunzelf. Super breed natuurlijk, tot ik een paar maanden geleden mijn oog liet vallen op edelstenen en essentiële oliën. Maar niet met het idee om dit te gaan verkopen, meer dat ik mezelf hier in wilde verdiepen en eventueel wilde gaan toepassen op het dagelijks leven. Tot ik in juli in het ziekenhuis kwam te liggen, letterlijk op het randje heb gestaan en er ineens een knop omging. Dromen niet meer uitstellen en doen waar je gelukkig van wordt. Het leven is echt te kort om alles maar vooruit te schuiven, beter begin je gewoon vandaag aan je dromen waarmaken! Zo’n 2 dagen na de operatie had ik voldoende energie en inspiratie om dit op te gaan schrijven. Mijn moeder bracht mij een notitieboekje onder het mom dat ik mijn emoties kwijt kon, maar ik gebruikte hem heel ergens anders voor. Oké, ik beschreef ook de dagen in het ziekenhuis, maar alle bladzijdes daarna vulde zich met het opzetten van een eigen bedrijf!
flesje amber druppel (SKI002)

De naam, hoe kom je daaraan?

Nadat ik mijn notitieboekje vulde met allerlei ideeën, moest ik natuurlijk ook een naam gaan verzinnen. Ondanks dat ik het in het begin wilde gaan combineren met mijn blog, wilde ik wel de mogelijkheid hebben om het later los te koppelen. Een naam hebben is dan wel echt heel makkelijk, ook omdat ik via social media alvast bekendheid wilde opbouwen. Natural Blooming ontstond eigenlijk omdat ik het woord blooming heel mooi vind. Natural is eigenlijk omdat ik het natuurlijk wilde houden en een naam wilde waarmee ik alle kanten op kan gaan. Maar goed ook, want in het notitieboekje had ik eigenlijk alleen maar handgemaakte wandplanken opgeschreven als verkoop item. Al snel kwam het idee om dan ook essentiële olie accessoires aan te gaan bieden, want die zouden heel tof staan in de wandplanken. Een paar uur later, veel brainstormen en wat leuke gespreken met mensen waarmee ik op zaal lag, kwam het idee om ook een bescheiden collectie edelstenen te gaan aanbieden. Het idee was om een 3 tot maximaal 5 tal zakstenen aan te bieden. Ideaal om bij in het wandrek te leggen! Althans zo zag ik het voor mij.
Rozenkwarts

Inschrijven bij de kvk

Toen ik naar huis mocht had ik een notitieboekje vol ideeën, ik had al aan mijn ouders laten weten dat ik nu wilde doorpakken met mijn webshop. Die stonden gelijk vanaf het begin helemaal achter mijn plannen. Thuis maakte ik gelijk een afspraak bij de Kvk / Kamer van Koophandel. Daar kon ik pas 29 juli terecht wat ruim 2 weken duurde vanaf het moment dat ik de afspraak maakte. Balen, maar zo had ik wel de tijd om alles op poten te gaan zetten. Waar wilde ik inkopen gaan doen, wat had ik allemaal nodig om de webshop draaiende te krijgen etc. Ik las 2 boeken over ondernemen en een zzp’ er zijn en verdiepte mij in de mogelijkheden om een goede shop te openen in wordpress. Mijn blog was bij de belastingdienst al een paar jaar een onderneming, waardoor ik een btw nummer had. Bij de inschrijving bij de kvk op 29 juli werd ik goed geïnformeerd en na een paar krabbels, 65 euro lichter stond ik buiten met een kvk nummer. Nu kon het echt beginnen, voelde mij ineens heel erg volwassen. Nu kon het avontuur echt van start gaan. Diezelfde dag ging ik op zoek naar items die ik wilde gaan bestellen, het lastigste gedeelte eigenlijk!
agaat geode

Voorraad inkopen & puntjes op de i!

In de dagen na mijn inschrijving deed ik een aantal bestellingen voor de voorraad. Daar kwam ook gelijk mijn omkeer, want er zijn zoveel mooie edelstenen dat ik besloot om toch geen bescheiden collectie aan te bieden. Op dit moment heb ik zelfs meer keuze in edelstenen dan aan accessoires voor essentiële oliën! Na 2 dagen kwam de voorraad thuis en kon het echt beginnen. Foto’s maken, mijn aparte werkplekje indelen en alles in de webshop verwerken. Ik besloot om hier nog een ruime week de tijd voor te nemen en pas op 10 augustus echt live te gaan. Ondertussen had ik al wel mijn facebook pagina en instagram account gemaakt. Ik maakte een lijstje met dingen die nog gedaan moesten worden voordat ik echt live wilde gaan. Liever iets later online dan nog allerlei dingen tegenkomen die gedaan moesten worden. Goed voorbereid zijn is het halve werk zeggen ze hé!

Inmiddels ben ik alweer bezig met uitzoeken wat ik nu weer wil gaan inkopen om voldoende aanbod te houden op de webshop. Daarnaast wil ik nog een aantal andere dingen optimaliseren, maar het is live mensen! Natural Blooming, mijn eigen webshop is gewoon een feit. Het zou dus heel tof zijn als jij een kijkje neemt in de webshop en wellicht jezelf trakteert op een mooi cadeautje!

Heb jij al een kijkje genomen in mijn webshop?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.