Nasi Goreng – Food Friday

Chinees eten is echt ver weg het eerste wat ik kies als we geen zin hebben om te koken. Maar om altijd maar chinees te kopen, vind ik ook iets te duur. Daarom probeerde ik een nieuw recept uit. Nasi Goreng, maar dan net iets anders. Aangepast aan wat wij hier in huis lekker vinden. En het is gelukt, het hele gezin vond het heerlijk! Vandaag deel ik mijn Nasi Goreng gerecht met jullie!

Nasi Goreng

Rijst, iets wat ze hier in huis niet heel erg lekker vinden. Nouja, de helft vind het lekker, en de andere helft ziet het liever gaan dan komen. Maar dit recept, ging er bij iedereen rijkelijk in. En daarom des te meer reden om het met jullie te delen.
Nasi goreng

De ingrediënten:
– Rijst
– Varkenslapjes
Nasi groente
– Zakje nasi kruiden
– Gebakken uitjes
– Zakje om pinda saus te maken
– Olijfolie
Niet op de foto:
– Komkommer
– Azijn
– Suiker

De bereidingswijze:
Zet een pan met water op het vuur, voor de rijst. Snijd de varkenslapjes in kleine blokjes. Bak deze in een hete wok in de olijfolie. En voeg daarna de groente toe. Als het water kookt, doe dan de rijst in het water. Bak deze ook mee, tot ze iets zachter zijn geworden. Ondertussen is het tijd om de pindasaus te maken. Bij dit zakje hoef je alleen water toe te voegen, en even aan de kook te brengen. Als de pindasaus klaar is, kun je die even aan de kant zetten, en verder gaan met de nasi. Het is nu tijd om de kruidenmix toe te voegen. Hierbij voeg ik ook een klein beetje water, zodat het even kan gaan pruttelen. Als de rijst bijna gaar is, kun je deze afgieten en even goed af spoelen. Daarna kun je het beetje voor beetje bij de groente doen. Schep die heel goed door, en voeg steeds een beetje erbij. Als je alle rijst gemengd heb, kun je het even laten bakken. Niet aanbakken! Ondertussen maak ik nog een zoet zuur van komkommer. Ik snijd met een dunschiller kleine dunne plakje komkommer en doe deze in een schaaltje. Daarbij gaan 2 eetlepels azijn, en 2 eetlepels suiker. Meng die goed door, net zolang tot de suiker is opgenomen in de azijn. Proef dit steeds even, totdat je het ‘lekker’ vind.
Nasi goreng
Nasi goreng

Dan is het tijd om op te scheppen. Verdeel de nasi naar eigen smaak en eetlust, een flinke schep pindasaus, en doe daarboven op een klein beetje van de komkommer zoet zuur, en de gebakken uitjes. Eetsmakelijk!

Maak jij wel eens zelf nasi goreng? En hoe maak jij hem klaar, welke ingrediënten gebruik jij wel, en welke juist niet?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.