Museum van de Atlantikwall – Batterie Todt in Audinghen.

Batterie todt

Net buiten het plaatje Audinghen in Noord Frankrijk ligt Batterie Todt. In deze bunker is het museum van de Atlantikwall gevestigd. Compleet gerund door prive personen zonder enige steun van de Franse overheid. Alleen dat maakt je bezoek aan het Atlantikwall Museum extra speciaal!

Let op, de openingstijden van Google kloppen niet, want wij gingen er in de ochtend heen en het was gewoon open (wij waren er in mei). Net voor het museum is een grote parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Ook staan daar toiletten waar je gratis gebruik van kunt maken. Even oversteken en je komt bij de kassa van het museum.

Ontdek alles over Batterie Todt onderdeel van de Atlantikwall

Volwassenen betalen maar €8,90 entree en je wordt te woord gestaan door de ontzettend vriendelijke mevrouw achter de kassa in Frans, Engels en ik hoorde haar zelfs Duits praten! Toch jammer dat ik het niet in het Nederlands heb geprobeerd, ik sprak namelijk standaard Engels in Frankrijk. In het museum staat ook overal Nederlandse vertaling, dus ook voor kinderen die kunnen lezen is dit een prima museum! Je begint buiten waar je langs verschillende oude voorwerpen loopt die alles te maken hadden met de Duitse verdedigingslinie. De weg wijst zich vanzelf en uiteindelijk kon je bij de ingang van de bunker. Hier loop je in verschillende verdiepingen langs ruimtes met informatie maar ook ruimtes die zijn ingericht in de stijl die toen gebruikt werd. Dus denk aan een medische ruimte, slaap ruimten, wapen kamers, en zelfs langs de motor met olietanks die ervoor zorgde dat alles bleef draaien.

Nederlandse informatie is erg prettig

Nu weet ik persoonlijk veel van de tweede Wereldoorlog, omdat ik daar enorme interesse in heb, maar de Nederlandse informatie is erg prettig. Zeker bij specifieke informatie over deze bunker en hoe bepaalde dingen werkte. Zo ligt deze bunker op 30 kilometer afstand van Engeland en kon het 42 kilometer ver afschieten. Ook is er een logboek of eigenlijk meer een soort grote poster met de dagen dat er is afgevuurd vanaf Batterie Todt.

Het museum is ontzettend mooi onderhouden en wij hebben er zelf bijna 1.5uur rondgelopen.

Een aantal praktische informatie over Batterie Todt
Adres: Batterie Todt, hameau de Haringzelle, 566 route du Musee, 62179 Audinghen.
Je kunt hem ook vinden op Google Maps al je zoekt op Batterij Todt.
Parkeren: doe je gratis tegenover het museum!
Er is Nederlandse informatie aanwezig wat zeker ook voor kinderen erg prettig is.
In hetzelfde gebouw als de kassa vind je ook een klein winkeltje waar je verschillende kleine aandenken kunt kopen. Wij kochten er onder andere een kaartje (ik spaar namelijk ansichtkaarten van mijn vakantieplekken) en een riem met op de gesp een Britse logo. Heel betaalbaar allemaal en je steun ook nog eens het museum.

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.