Bezoek aan Munchen

munchen

Munchen, een hele grote stad in het zuiden van Duitsland, waar je vast wel het een en ander over gehoord hebt. Ik kende Munchen eigenlijk vooral van de verhaaltje van mijn broertje over het voetbal, want hé hij is Bayer Munchen fan. Maar wat is er in Munchen allemaal te doen, en wat raad ik je aan om te bezoeken? Tijdens mijn vakantie afgelopen zomer bezocht ik de stad voor 1 dag al was dit vooral veel te kort!

Wil je Munchen bezoeken, en veel van de stad zien, dan raad ik je aan om er een stedentrip van te maken. Dit ga ik de volgende keer ook doen, want om vanaf de camping in 1 dag dingen te zien in Munchen is haast onmogelijk. Met de auto door de stad rijden is echt een hel, en ja dat is eigenlijk nog heel zacht uitgedrukt. Daarbij heb je ook een milieusticker nodig voor de auto, en kun je niet overal zomaar komen.

Bezoek aan munchen

Wat allereerst een bezoekje waard is, is het Allianz Arena. Je kunt hier erg dicht bij komen met de auto en eventueel ook parkeren op de parkeergelegenheden rondom het stadion. Op verschillende punten staan ballen met het logo van Bayer Munchen waar je mee op de foto kunt. Altijd leuk, zeker voor jongens die gek zijn op voetbal! Wat ook erg mooi is om te zien is schloss nymphenburg. Een onwijs groot kasteel waar je echt uren kan rondlopen. Zowel binnen als buiten is er onwijs veel te zien. De tuinen zijn erg mooi en hier kun je prachtige foto’s maken. De entree kost maar 6euro per persoon, en hier kun je zowel de tuinen als het kasteel voor bezoeken. Daarnaast kun je ook nog een aparte tentoonstelling bezichtigen waar je nog apart voor moet betalen. Wat ook nog erg mooi is om te bezoeken is de binnenstad. Munchen is een hele mooie oude stad waar je erg veel dingen kunt zien. Kerken, pleinen, grote winkelcentra’s en nog meer. Zelf ben ik hier de afgelopen vakantie helaas niet aan toe gekomen, omdat er continu files waren op de weg en we geen parkeergelegenheid konden vinden.
munchen

Wat ik jou aanraad als je munchen bezoekt

Mijn eerste tip is om vooral met het vliegtuig te komen naar de stad. En vervolgens het openbaar vervoer te gebruiken om je door de stad heen te bewegen. Zo heb je niet het gedoe met parkeren en files. In de rondwegen in en rondom Munchen staan zeker in de zomer altijd files. Zelf hebben wij namelijk ruim een uur erover gedaan om van de snelweg naar de binnenstad te komen. En zelfs toen waren we nog niet volledig in de binnenstad maar bij Schloss Nymphenburg. Daarbij moet je rekening houden met milieustickers (enkel groen is toegestaan in de binnenstad), dit heb je niet als je met het openbaar vervoer gaat. Tijdens een stedentrip van 2 a 3 dagen kun je alles in de stad rustig bekijken en weet je zeker dat je alles hebt gehad.
Dit ga ik ook zeker nog een keer doen, zodat ik ook hierover mijn bevindingen met jullie kan delen. Daarbij lijkt mij de stad gewoon onwijs mooi om eens gezien te hebben.

Ben jij al wel eens in Munchen geweest?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.