Mugcake – 3 smaken uitproberen!

Ik ben altijd in om iets nieuws uit te proberen. Toen ik deze mugcake smaken zag liggen, wist ik dat ik het uit wilde proberen. De smaak caramel leek mij heel erg lekker, en de chocolade ook. Toch probeerde ik 3 smaken uit (en volgens mij zijn dit alle smaken die er zijn). Welke is echt de moeite waard en welke laat ik voortaan liever liggen?

De 3 smaken die ik van Dr. Oetker zag liggen zijn Stracciatella, Salted Caramel, & Chocolade. Om de smaken te kunnen vergelijken heb ik ze alle 3 tegelijk klaargemaakt. Alle 3 hebben dezelfde bereidingswijze, namelijk melk toevoegen, roeren en een minuut in de magnetron. Klinkt simpel en dat is het ook. Ik heb zelf wel eens geprobeerd om mugcake te maken maar vond het niet zo’n groot succes. Daarom deze 3 smaken om te kijken of dat wel een succes is.

Mugcake uit een pakje!

Stracciatella
Mugcake Stracciatella
Laat ik beginnen bij deze smaak. Ik ben alles behalve een stracciatella fan maar het was het proberen zeker waard. De smaak lijkt op gewone cake met kleine stukjes chocolade. En ik vond het eigenlijk echt lekker, iets wat ik totaal niet had verwacht. Zelf vond ik het net uit de magnetron als het nog erg warm is het lekkerste. Maar dat was eigenlijk met alle 3 de smaken.

Salted Caramel
Mugcake Salted Caramel
Naar deze smaak was ik het meest benieuwd. Ik ben dol op gezouten caramel en deze klonk echt heel lekker. En dat was het ook! Het is geen typische caramel smaak, heel licht zelfs, maar echt heel lekker! Je kan wel raden welke mok als eerste leeg was.

Chocolade
Mugcake Chocolade
Ik houd van chocolade, maar pure chocolade vind ik echt heel vies. En deze neigt echt naar pure chocolade. Het is niet dat ik deze vies vind, maar zeker wel minder lekker als de andere 2 smaken. Dit is puur mijn eigen smaak en kan mij dan ook goed voorstellen dat veel mensen juist wel van pure chocolade houden (zoals bij ons thuis).

Alle smaken waren het proberen zeker waard. Mijn persoonlijke keuze gaat uit naar Salted Caramel en deze zal zeker regelmatig in mijn winkelmandje liggen. Ik kocht deze bij Dirk van de Broek, maar zag ze ook bij de Jumbo in de schappen liggen.

Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mugcake – 3 smaken uitproberen!

Comments are closed.