Moorkop – Soes met chocolade topping

moorkop

Soezen, één van de makkelijkste dingen die je zelf kunt maken. Je hebt maar weinig nodig om dit te kunnen maken, en het is ook nog eens redelijk snel klaar. Perfect als tussendoortje, maar ook leuk om te serveren op verjaardagen, feestjes, of een high-tea. Ik laat je graag zien hoe je deze moorkop kunt maken.

Een moorkop is niets anders dan een soes gevuld met slagroom, en een topping van chocolade. Ze zijn heel makkelijk om te maken, en met je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Hieronder leg ik je precies uit hoe je ze kunt maken, en wat je er allemaal voor nodig hebt.

Moorkop – simpel maar lekker

Ingrediënten:
– 1 dl water
– 2 eieren
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– snufje zout
– chocoladesaus
– slagroom

Hoe maak je een soes?
Heel simpel. Je maakt eerst een soesbeslag. Doe het water, en de boter in een pannetje, en laat de boter smelten. Hierbij doe je ook het snufje zout. Als de boter helemaal gesmolten is, voeg je de bloem toe, en ga je flink roeren. Als de bloem volledig is opgenomen, en het beslag een bal vorm en los komt van de pan, is het klaar. Je haalt de pan van het vuur, en tikt nu één voor één de eieren erbij, en mengt dit met het beslag. Als de ei is opgenomen, voeg je de tweede pas toe. Je hebt nu een romige beslag, dat flink plakt. Leg een bakpapier klaar op een glad ondergrond, en spuit hier met behulp van een spuitzak het beslag in mooie rondje op. Bak het beslag op 200 graden zo’n 20 minuten gaar, tot het mooi lichtbruin is, en het beslag droog is.
moorkop

En hoe maak je van de soes een moorkop?
Nu je de soezen klaar hebt, laat je ze even afkoelen. Ondertussen heb je tijd om de chocolade saus te maken. Dit recept maakte ik eerder al, en kun je gerust terug lezen. Als ze afgekoeld zijn, kun je de soes in de chocoladesaus dopen. Hierna leg je ze weer terug op het bakpapier zodat het overtollige chocolade saus eraf kan lopen. Eenmaal hard (dit duurt hooguit een paar minuten), kun je er slagroom inspuiten. Maak met je slagroom spuitbus een gat aan de zijkant van de soes en spuit hier een redelijke hoeveelheid slagroom in. Tijd om eens flink te gaan genieten van een heerlijke moorkop!
moorkop

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Moorkop – Soes met chocolade topping

Comments are closed.