Mond verbrand? Check deze tips voor als het nog eens gebeurt

mond verbrand

Ken je dat, dat je zoveel zin hebt om te eten dat je je mond verbrandt omdat het veel te heet was? Ik wel hoor, vooral als ik pizza wil eten! Je hele mond doet zeer, je proeft minder en hebt er nog dagen last van. Vanaf nu niet meer, want met deze tips heb je na het verbranden van je mond veel minder last daarvan.

Als je je tong en/of gehemelte verbrand omdat je niet kon wachten met eten van die net gebakken pizza of gekookte aardappelen, dan heb je zeker iets aan deze tips. Het gebeurt iedereen wel eens!

Gebruik deze tips als je je mond verbrand hebt!

 1. Glas melk
  Melk zorgt namelijk voor een beschermend laagje op je tong en gehemelte. Daardoor zal het brandende gevoel stoppen.
 2. Stromend water of ijsklontjes
  Een verbrande mond of tong moet natuurlijk gekoeld worden. Dit kun je doen door stromend water erop te houden of door te zuigen op ijsklontjes. Werkt ook pijnstillend!
 3. Suiker
  Sommige beweren dat als je suiker strooit op de plek van de pijn je meteen verschil zou merken. Het is in ieder geval te proberen!
 4. Honing
  Voor als je liever geen suiker gebruikt, kun je ook honing gebruiken. Daarbij voorkomt honing er ook voor dat er (minder) zwelling ontstaat. En honing heeft zich al vaker bewezen als een heel goed product om in de kast te hebben!

Voor de rest heb je echt geduld nodig omdat er toch cellen beschadigd zijn en die kun je nou eenmaal niet direct herstellen. Dit geldt ook voor smaakpupillen. Meestal duurt dit 3 tot 7 dagen voor het helemaal weer genezen is. Sterkte!

Heb jij ook wel eens je mond verbrand?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

3 thoughts on “Mond verbrand? Check deze tips voor als het nog eens gebeurt

Comments are closed.