Anders

Molblog #5

Vandaag is de Molblog iets later online dan gewoonlijk. Wie is de Mol werd ook een dag later uitgezonden en om alle tips en hints goed te kunnen ontdekken komt deze Molblog dus iets later online. Omdat ik jullie had beloofd in mijn vorige Molblog om nog meer tips te geven komen vandaag weer eerst de extra tips van de afgelopen aflevering!Allereerst alle hints van aflevering 4!
1. Marlijn staat op geen enkele goede foto bij de opdracht met de portretten. Best verdacht!
2. Martine liegt over de zwarte vrijstelling, terwijl ze niet weet dat Margriet die heeft.
3. Chris maakt er een potje van tijdens de namen opdracht op het eilandje. Hij lacht de mensen uit, en neemt de opdracht eigenlijk niet serieus. Lijkt ook wel of hij de moeilijkste namen heeft uitgekozen!
4. Marlijn verzint allemaal rare bijnamen om de namen te onthouden van de gasten. Zoals washandje en zij-met-de-druppel?? Hoezo raar! Zo onthoudt je toch niemand, hoe weet je dan de ‘echte’ naam van die persoon?Ik kan je nog steeds niet goed vertellen waar de titel van aflevering 4 op slaat, M acht. Zo raar? M=8?
Weten jullie al waar die titel op slaat? Ben erg benieuwd wat jullie hierover denken! Ook over de foto’s heb ik niet veel kunnen vinden, hebben jullie zelf iets opvallends gezien bij de foto’s op het eilandje?
Afbeelding

Dan nu over naar aflevering 5. Die liet een dag op zich wachten, wat erg wat er gebeurd is bij de NOS, gelukkig geen gewonden gevallen en niets ‘ernstigs’ gebeurd. De 5e aflevering werd dus pas eergister (vrijdag) uitgezonden. Gelukkig kon de uitzending op een andere dag (de dag erna) dus wel gewoon uitgezonden worden, en hebben we natuurlijk weer massaal naar de aflevering kijken. Want vinden jullie ook niet dat het steeds spannender wordt nu we alweer bij aflevering 5 zijn? Wie gaat er afvallen en is diegene die jij verdenkt nog steeds verdacht de volgende aflevering!
Wat ik wil gaan doen bij de volgende molblog is een lijst maken met alle verdachte aanwijzingen van elke kandidaat die er nu nog in zit, het mooie eraan is dat je niet op de afgevallen personen hoeft te letten waardoor je makkelijker hints opvalt. Want je kijkt dan op een andere manier naar deze kandidaten.

Wat mij opviel in de 5e aflevering is de titel, namelijk schaalvergroting. Waar zou dit te maken mee hebben, met de 2e opdracht waarbij Nederland op schaal werd weergegeven. Of zou het met de vorige aflevering te maken hebben met de schaaltjes waarbij tijdens de laatste opdracht in deze aflevering door Margriet gezegd wordt dat het schaaltje 11 was, terwijl ze 12 bedoelt? Of hebben jullie nog ideeën waar dit mee te maken zou kunnen hebben?

Tijdens de eerste opdracht bij rondleiding viel mij voor de 2e keer Rik behoorlijk op. Hij loopt vlak langs Marlijn terwijl zij een joker uit de donatiebakjes pakt, en Rik ziet dit niet? Is hij blind ofzo? Of gewoon de Mol die wist wat ze moesten doen, en haar controleerde of ze wel echt de opdracht had begrepen? Hoe kun je nu op nog geen meter afstand niet zien wat iemand aan het doen is? Dat was ook al zo bij de opdracht met bentohta, daar zagen hij en Chris na het landen met het vliegtuigje ook al de enveloppe niet liggen. Terwijl het op de beelden wel leek alsof hij hierna leek te kijken. Om te controleren of er inderdaad een enveloppe ligt. Ik vind Rik zo raar doen. Hij zoek in de groep ook altijd de middenweg. Hij vraagt aan de andere kandidaten wat zij willen (zoals gaan we voor jokers of geld) en beslist dan alsnog de tot nu toe verkeerde kanten. Waarom voor het wegwerken van die jokers kiezen als je voor geld kunt kiezen? Want als fanatieke kandidaat wil je juist voor het geld gaan, zodat de pot juist een zo groot mogelijk bedrag bereikt. Dit was dus weer een nutteloze opdracht. Er is niets bereikt. En dat geldt ook voor de graaf opdracht. Er is weer niets verdient. Omdat ze niet volledig de waarheid spreken.

Dan de laatste opdracht. Eindelijk een opdracht waar geld mee verdient werd. De pakketten in Nederland bezorgen. Wat een chaos weer met die walkie talkies. ze kunnen er dit seizoen niet veel mee. Snappen ze überhaupt wel hoe die dingen werken? Zodra er een opdracht met walkie talkies komt dan is er gelijk chaos in het spel en in de groep. Maar wie veroorzaakt die chaos? Dat ga ik dus aankomende week uitzoeken, en daar hoop ik je ook volgende week antwoordt op te geven. Ik ga alle voorafgaande afleveringen terugkijken en volledig uitpluizen!

Mijn top 3 mollen deze week zijn:
1. Rik
2. Marlijn
3. Margriet

Deze 3 kandidaten vind ik echt verdacht, maar misschien na het terug kijken van alle afleveringen en de nieuwe aanwijzingen kom ik wel op een top 2 mol.
Ik ga in ieder geval alle spelers die de 6e aflevering hebben gehaald extra in de gaten houden bij het terug kijken. Ik ben erg benieuwd wat daar uit gaat komen.

Wie verdenken jullie? En waarom?

Veel liefs,
Carolien

 

6 thoughts on “Molblog #5”

  1. Rik staat bij mij al heel lang op nummer 1. Maar Martine begint daar ook aardig in de buurt te komen. Carolina op drie. De rest heb ik eigenlijk al doorgestreept. De volgorde van bekendmaking was me ook al bekend. En het is volgens mij ook zo dat als je naar het geslacht kijkt, dan komt de volgorde overeen met de voorgaande mollen. Kandidaat nummer 1 zou dan mol 2015 moeten zijn. Maar goed, ik zit al vanaf aflevering 1 in een Rik tunnel. Ik verdenk Margriet eigenlijk niet,maar zij is wel de enige M met acht letters in haar naam.

  2. Erg leuk geschreven weer! Ik weet het echt niet hahah, ben er ook niet zo mee bezig, vind het gewoon erg leuk om te zien! xoxo

  3. Heei! Leuke ‘mol’ blog! Bij mij staat marlijn sinds dag 1 al op mijn nummer 1 mol, maar ik kwam er laatst achter dat, volgensmij Chris dat z’n bijnaam kukelpapa is, dus toen dacht ik: hè, kukelpapa die speelde vroeger toch altijd in judocus kwak! En kukelpapa was één of andere mol daarin! Dus Chris vind ik daardoor ook wel vrij verdacht! X mij

Comments are closed.