Mokkataart – Food Friday

mokkataart

Uiteraard mag mijn verjaardagstaart niet ontbreken bij de Food Friday. We maakten een mokkataart, en die was echt heel erg lekker. Je hebt niet veel ingrediënten nodig, en de taart is ook niet heel erg moeilijk om te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan zeker even verder. Of al is het alleen al om de foto’s 🙂

De ingrediënten voor de mokkataart

Voor de taartbodem:
80 gr bloem
30 gr maizena
6 eidooiers
125 gr suiker
3 eiwitten
Voor de mokka crème:
250 gr boter
1,5 el oploskoffie
0,5 el heet water
2 eidooiers
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
150 gr nootjes of hagelslag
1 el koffielikeur of amaretto

Het lijkt een hele lijst, maar de hoeveelheden vallen reuze mee.

Bereiding

mokkataart
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de springvorm in. Klop de eidooiers met de helft van de suiker tot een dikke romige massa. Klop met een schone garden in een vetvrije kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Spatel het dooiermengsel luchtig door de eiwitten. Zeef in gedeelten de bloem en maïzena door het mengsel.
mokkataart
Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de taart afkoelen en verwijder daarna de vorm. Meng voor de mokka crème de dooiers en de suiker. Klopt dit mengsel au-bain-marie tot een romige crème. Koel het mengsel daarna al kloppend boven een bak met ijskoud water. Roer de boter zacht met de vanillesuiker. Klopt dit luchtig en meng het dooiermengsel in gedeelten door de boter. Roer alles tot een glad mengsel. Los de koffie op in een halve eetlepel heet water, en klopt dit door de crème.
mokkataart
Tijd om de taart op te maken. Snijd de taartbodem horizontaal door en besprenkel de koffielikeur of amaretto erover. Bestrijk 1 plak met de mokka crème en leg de andere plak erop. Bestrijk de zijkant met crème en rol deze door de nootjes of hagelslag. Bestrijk de bovenkant van de taart met de crème. Spuit langs de taart rand rozetten en leg er eventueel garnering op.

Vraag: Heb jij wel eens zelf taart gemaakt?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Mokkataart – Food Friday

Comments are closed.