Moestuin | Welke kruiden zijn makkelijk te kweken?

mijn moestuin

Of je nu een beginner bent in de moestuin wereld of misschien niet, het is altijd fijn een aantal tips te hebben. Welke kruiden zijn makkelijk te kweken en zijn ook gemakkelijk om mee te beginnen? Of je nu wel of niet zo veel tijd hebt, deze makkelijke kruiden kun je altijd in je moestuin zetten!

Het hebben van een moestuin kost natuurlijk wel wat tijd. Je moet alles zaaien (of voor zaaien!) maar je moet de plantjes ook voorzien van water eventueel voeding en moet zodra de tijd rijp is, ook gaan oogsten. Maar en zijn een aantal planten die weinig tijd vergen en tot de categorie makkelijk behoren.

Waar koop jij je moestuin spullen?

Ben jij op zoek naar zaden, bloembollen, kamerplanten of tuinplanten? Neem dan eens in een kijkje in het online tuincentrum van Tuincentrum Koeman of bij bloembollenkopen.nl. Ze verkopen daar onder andere ruim 600 tuinzaden, 300 bloembollen en meer dan 100 soorten kamer en tuin planten. Daarnaast bestel je makkelijk online en zijn de producten van hoge kwaliteit. Neem bijvoorbeeld de Hortensia, een prachtige plant die hele mooie bloemen geeft. Maar ze hebben ook een heleboel spullen voor de moestuin. Wat dacht je van aardbeien plantjes, zaden en nog veel meer.

Makkelijke kruiden

Het is natuurlijk niet zo dat je er helemaal niet meer naar om hoeft te kijken, maar er kan vrij weinig mis gaan de deze makkelijke groenten. Iets wat je zeker moet gaan proberen als je een moestuin wilt hebben maar weinig tijd hebt, of misschien wel een kleine ruimte hebt! Ook ik maak graag gebruik van makkelijke groenten!

Kruiden die je heel makkelijk kunt houden in je moestuin:
– Peterselie
– Basilicum
– Munt
– Maggieplant
– Dille
mijn moestuin, Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Geef mij meer tips over deze Kruiden!

Oké, geen enkel probleem! Iedereen kan namelijk deze kruiden zaaien in zijn of haar moestuin. Voor de ene soort heb je misschien net even wat meer ruimte nodig dan voor de ander, maar je hebt hier wel een hele mooie mix van kruiden die je kunt gebruiken bij al je recepten!

Peterselie
Peterselie is een heel makkelijk kruid die eigenlijk altijd in je moestuin hoort. Je kunt het in vele verschillende gerechten gebruiken. Zaai in periodes zodat je altijd voorzien bent van een mooie bos peterselie.

Basilicum
Ik ben groot fan van basilicum, meestal koop ik een biologisch plantje en ga dan deze stekken. Zo heb ik afgelopen jaar een mega grote plant gehad door dezelfde methode toe te passen. Als je eenmaal door hebt hoe je hem moet stekken en verzorgen is het een hele dankbare gever (ik heb namelijk 4 porties pesto gemaakt vorig jaar!).

Munt
Dit is misschien wel het makkelijkste kruid in je moestuin. Het is een meerjarige plant waardoor je na aanschaf er meerdere jaren plezier van hebt. Het heeft wel voldoende water nodig maar het groeit erg goed en heel snel. Gebruik het om verse thee mee te maken of in toetjes.

Maggieplant
Hier kwam ik vorig jaar mee in aanraking, ik kocht een wortel van een maggieplant bij de Intratuin en zette hem vervolgens in een grote bak buiten. Nog elke dag haal ik daar bladeren vanaf en gebruik ik graag in de soep. Het is een hele makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft (en geeft een heerlijke smaak af in sauzen en soep!)

Dille
Yes, mijn all time favorite! Ik houd van dille, kan het overal bij eten en het is een zeer makkelijke plant. Ook deze zaai ik met tussen pozen zodat ik continu een heerlijke bos dille heb om te gebruiken. Heerlijk over de aardappelen, in salades, sauzen, soep, noem het maar op!

En dit zijn alleen nog maar de kruiden, ben je ook benieuwd welke groenten en fruit soorten makkelijk zijn voor in de moestuin? Daar heb ik namelijk ook nog een heleboel tips voor.

Welke kruiden laat jij terug komen in je moestuin?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Moestuin | Welke kruiden zijn makkelijk te kweken?

Comments are closed.