Moestuin | Welke fruit soorten zijn makkelijk te kweken?

Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Of je nu een beginner bent in de moestuin wereld of misschien niet, het is altijd fijn een aantal tips te hebben. Welke fruit soorten zijn makkelijk te kweken en zijn ook gemakkelijk om mee te beginnen? Of je nu wel of niet zo veel tijd hebt, deze makkelijke fruit soorten kun je altijd in je moestuin zetten!

Het hebben van een moestuin kost natuurlijk wel wat tijd. Je moet alles zaaien (of voor zaaien!) maar je moet de plantjes ook voorzien van water eventueel voeding en moet zodra de tijd rijp is, ook gaan oogsten. Maar en zijn een aantal planten die weinig tijd vergen en tot de categorie makkelijk behoren.

Makkelijke fruit soorten

Het is natuurlijk niet zo dat je er helemaal niet meer naar om hoeft te kijken, maar er kan vrij weinig mis gaan de deze makkelijke fruit soorten. Iets wat je zeker moet gaan proberen als je een moestuin wilt hebben maar weinig tijd hebt, of misschien wel een kleine ruimte hebt! Ook ik maak graag gebruik van makkelijke fruit soorten!

Fruit die je heel makkelijk kunt houden in je moestuin:
– Aardbeien
– Rabarber
– Bosbessen
– Bramen
– Pruim
– Vijg
– Kers
Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Geef mij meer tips over deze fruit soorten!


Oké, geen enkel probleem! Iedereen kan namelijk deze fruit soorten zaaien of planten in zijn of haar moestuin. Voor de ene soort heb je misschien net even wat meer ruimte nodig dan voor de ander, maar je hebt hier wel een hele mooie mix van fruit soorten die je overal bij kunt gebruiken of om gewoon van te snoepen!

Aardbeien
Dit hebben de meeste mensen al in hun tuin staan. Vorig jaar had ik ruim 2 kilo aardbeien uit eigen tuin en ik kan je zeggen, dat is heerlijk! Ze smaken ook vele malen lekkerder dan de gekochte uit de supermarkt. En daarnaast zijn ze heel erg makkelijk voor in de moestuin!

Rabarber
Ook een redelijk makkelijke fruit soort die je in de moestuin kunt houden. In het voorjaar loopt de plant helemaal uit waarnaar je in de zomer kunt genieten van heerlijke verse stengels rabarber.

Bosbessen
Iets wat het ook eigenlijk altijd wel doet is de bosbes. Bij ons in de tuin staan 2 plantjes die ook dit jaar weer een heleboel besjes gaan geven.

Bramen
Eigenlijk ook een hele makkelijke plant die snel kan groeien. Het is een dankbare gever als het eenmaal een grote plant is.

Pruim
Groeit makkelijk en kan best een grote plant worden. Vorig jaar voor het eerst in onze tuin gezet en hopelijk dit jaar de eerste vruchten. Het heeft niet heel veel verzorging nodig al kan een beetje mest geen kwaad.

Vijg
Net als de pruim is deze vorig jaar in onze moestuin gekomen. Ik hoop dat dit jaar de eerste vruchten gaan groeien.

Kers
Net als de pruim en vijg vorig jaar in de moestuin gekomen. Ik hoop dan ook dat ik dit jaar een heleboel kersen kan gaan oogsten.

En dit zijn alleen nog maar de fruit soorten, ben je ook benieuwd welke groenten en kruiden makkelijk zijn voor in de moestuin? Daar heb ik namelijk ook nog een heleboel tips voor.

Welke fruit soorten laat jij terug komen in je moestuin?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Moestuin | Welke fruit soorten zijn makkelijk te kweken?

Comments are closed.