Moestuin | Wat heb ik allemaal al geoogst? (2020)

moestuin 2020

We zijn alweer in de maand Juli beland en de afgelopen weken heb ik al behoorlijk veel kunnen oogsten van mijn moestuin. Nu heb ik niet overal foto’s van gemaakt, maar wel een lijstje bij gehouden met wat ik dit jaar allemaal al heb kunnen plukken. Ook om te kijken wat ik bijvoorbeeld volgend jaar ook wil gaan doen! Benieuwd wat ik allemaal al geoogst heb?

Ik heb hierbij mijn lijstje wat ik tot 27 juni al heb geoogst en waar ik met veel plezier van heb gegeten. Nu verwacht ik de komende weken nog veel meer oogst en kunnen jullie ook binnenkort een artikel verwachten hoe mijn moestuin er in juli 2020 uit ziet.

Wat ik al heb kunnen oogsten in mijn moestuin?

Laat ik beginnen bij de aardbeien, die deden het echt zo onwijs goed! Ik had hele zoete knal rode aardbeien (en ook van die mooie grote!), gemengd met de ananas en framboos variant waardoor ze dus ook zo zoet zijn. Bij elkaar al een kilo of 3 geoogst en er zitten er op dit moment nog een paar aan die ook geoogst kunnen worden. Volgend jaar hoop ik op nog meer, want vorig jaar dacht ik al dat het veel was, maar dit jaar hadden we er nog veel meer. Daarbij zijn de stekjes die ik begin van het jaar in de palletmuur had gezet nu ook echte grote plantjes die al aan het stekken zijn en kan ik daar volgend jaar ook een heleboel aardbeien van verwachten. Maar ik denk wel dat het bijna gedaan is met de aardbeien.

Dan de aubergine, die doet het ook echt heel goed en zit as we speak helemaal vol met nieuwe bloemen en knoppen. Ik telde meer dan 30 bloemen en hij heeft er echt zin in. Ik heb al een 6 tal aubergines geoogst en ze waren heel stevig en smaakte echt heel goed. De komende weken ga ik er dan ook zeker vanuit dat er nog veel meer aubergines geoogst kunnen gaan worden.

Kruiden en komkommers


Van alle kruiden die ik in de tuin heb staan heb ik al meerdere keren geoogst en kan ik ook echt blijven oogsten. Het zijn grote planten en ik gebruik het graag bij gerechten, om verse thee te maken of om gewoon zo van te snoepen (ik houd van dille!).

Daarnaast heb ik natuurlijk de komkommers, waarbij je al hebt kunnen lezen dat het met de gekochte plant van Intratuin niet heel top ging. Deze is weer helemaal bij getrokken en ik heb daarvan ook al 5 komkommers kunnen oogsten. Daarnaast had ik natuurlijk nog meer komkommers gezaaid want ik ging er vanuit de die van Intratuin eigenlijk niets meer werd. Van de andere komkommer planten (die echt veel te hard groeien en teveel bloemen hebben!) heb ik al een 15 stuks geoogst die ik ga gebruiken om augurken te maken. De komende weken zullen hier alleen maar meer komkommers gaan groeien want er zitten meer dan 100 bloemen in de tuin, prachtige gele kleur!

De kroppen sla die ik begin van het seizoen had, zijn inmiddels helemaal op en hebben plaats gemaakt voor zuring. Van de sla hebben we een stuk of 10 keer kunnen eten (hadden 5 kroppen) en as we speak zet ik een nieuwe kluit in de grond om hopelijk nog een aantal keren sla te kunnen eten uit eigen tuin. Verder hebben we dan natuurlijk nog de radijsjes die ik al meerdere keren opnieuw heb bij gezaaid omdat ze zo goed groeien en echt een heerlijke smaak hebben, maar ook de paksoi die ik van een restje supermarkt paksoi heb laten groeien. Hiervan hebben we al 3x kunnen eten en er zitten nog genoeg nieuwe bladeren en stekjes aan om van te kunnen blijven eten. Volgend jaar wil ik hier een aantal van zaaien!

Ik ben benieuwd wat ik de komende weken nog meer allemaal kan gaan oogsten. Heb jij ook een moestuin? Zo ja, wat heb jij al kunnen oogsten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Moestuin | Wat heb ik allemaal al geoogst? (2020)

Comments are closed.