Moestuin | Waar koop ik mijn zaden en planten?

mijn moestuin, Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Natuurlijk heel persoonlijk, maar omdat ik mijn hele moestuin verhaal al met jullie deel en laat zien wat ik allemaal doe, hoort dit er natuurlijk ook bij. Waar koop ik mijn zaden en planten? Eerder las je al de keuze voor wel of niet biologisch, maar waar koop ik überhaupt mijn spullen? Benieuwd?

Het kopen van je moestuin zaden en planten is heel persoonlijk, dat is eigenlijk hetzelfde als waar je je boodschappen haalt. Ik deel daarom ook echt mijn persoonlijke mening en dring absoluut niets op! In dit artikel deel ik wat voor mij wel of niet werkt, dat hoeft niet perse ook voor jou te werken.

Rond januari begint het te kriebelen!

Zo rond januari beginnen mijn handen al te kriebelen als het om de moestuin aan komt. Nu is het dit jaar ook erg warm voor de tijd van het jaar en is de drang om te beginnen net even wat groter. Inmiddels staan mijn kasten, de vensterbank beneden en ook de tuin al redelijk vol met planten en zaden. Laat ik bij het begin beginnen.
mijn moestuin, Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

In de tuin staan natuurlijk nog de fruitbomen, kruiden en andere planten van vorig jaar. De zogenaamde meerjarige planten. Zo staan er aardbeien, bosbessen, rozemarijn, maggieplant, bieslook (ja geen idee, maar deze is nu al aan het uitlopen in de tuin!), rabarber in de achtertuin. In de voortuin hebben we de fruitbomen, kers/pruim/vijg staan. Ook deze hebben al behoorlijke knoppen! Aan de tuin doe ik op dit moment niets, maar laat ik de natuur zijn gang gaan. Binnen in huis daarentegen ben ik al druk met de voorbereidingen voor de moestuin. Zo heb ik al bietjes in bakken zitten, een pronkboon, paprika gezaaid en heb ik sinds kort ook een mandarijnen boompje.
Verschil met buiten en binnen is, is dat ik binnen natuurlijk wel bezig ben met de zaden en planten. Zo zorg ik ervoor dat ze voldoende water krijgen en heb ik een kweekkastje op mijn kast staan waarin ik zaadjes ontkiem.

Waar koop ik mijn zaden en planten?


Maar dan de grote vraag in dit artikel, waar koop ik mijn zaden en planten. Dat is eigenlijk heel verschillend maar er zijn 2 winkels waar ik altijd terug kom voor mijn zaden en planten. Zelf ben ik een grotere fan van planten kopen dan zaden. Je hebt met zaden veel meer werk en niet altijd alles komt ook uit. Mijn planten koop ik bij Intratuin en Oosterik. Zaden koop ik amper, tenzij niet anders kan. Zo heb ik dit jaar bijvoorbeeld zaadjes voor bieten gekocht en voor radijsjes. De zaden van paprika en tomaat heb ik uit een vers product gehaald en laten ontkiemen.

Verder ben ik nog van plan om een komkommer of courget plantje te kopen en nog wat kruiden. Wie weet wat ik binnenkort tegen kom.

Ga jij dit jaar ook een moestuin beginnen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Moestuin | Waar koop ik mijn zaden en planten?

  1. Zo leuk dat jullie een eigen moestuin hebben
    Fijn dat jij jou lezers informatie geeft waar je de zaden etc. gekocht had.

    Een hele fijne dag ‍♀️

Comments are closed.