Moestuin | Mini home garden – Snack Vegetables (Action)

snack vegetables

Action heeft zo veel leuke producten in het assortiment en niet alleen voor het huis. Ook de tuin afdeling is een must om doorheen te lopen. Daar kwam ik ook deze Mini home garden snack vegetables tegen. Het super leuke houten kistje bevat 2 soorten groenten en is klaar om meteen aan de slag te gaan. Is dit echt een aanrader en welke kocht ik dan zelf?

Ik kan het niet laten, ik heb een grote zwak voor alles wat met de moestuin te maken heeft. Het lijkt wel of ik dan een gat in mijn hand heb, terwijl ik dit met andere dingen echt nooit heb! Maar goed, dit was dan wel echt het allerlaatste product wat ik dit jaar voor de moestuin heb gekocht. De mini home garden van Action.

Snack Vegetables – Cherry tomaat en komkommer!

snack vegetables
Alsof mijn moestuin nog niet groot genoeg was kocht ik gewoon nog iets voor de moestuin erbij. Dit leuke kistje was de doorslag, want anders had ik hem hoogst waarschijnlijk niet mee genomen. Het kistje met daarin een zak aarde, 2 soorten zakjes met zaden en een doorzichtige zak die je kunt gebruiken in de kist voor de aarde. Helemaal compleet en heeft na het uitpakken en zaaien enkel water en warmte nodig. Leuk voor kinderen of gewoon voor iedereen die het leuk vind om een moestuin te hebben!

Ik nam dus de Cherry tomaat en komkommer mee. Er lagen er bij onze Action nog 2 soorten met Bieslook & Basilicum en Basilicum & tomaat. Omdat ik graag wat meer komkommer in de moestuin wilde hebben, koos ik dus voor deze versie. Daarbij kwam ook gelijk de beslissing om de cherry tomaat maar voor volgend jaar te bewaren want ik heb al bijna 30 tomatenplanten in de tuin staan! Anders wordt het wel een beetje heel erg veel. In het zakje van de komkommer zaten 18 zaden.

Hoe verliep het proces?

Ik kocht het kistje op 24 april en maakte hem in de middag gelijk klaar zodat de zaadjes hun werk konden gaan doen. Ik deed er nog wel een plastic zakje overheen zodat de zaden en aarde de nodige warmte kregen. Zo versnel je het kiemproces en komen er hopelijk zoveel mogelijk van de zaden uit.
Mini home garden Snack Vegetables

Update:
26 april; de eerste zaadjes hebben zich ontkiemt!
2 mei; Er staan op dit moment 13 van de 18 plantjes die beginnen met het maken van een nieuw blad. Ze staan op de vensterbank, zonder warmte (het is in huis rond de 20 graden) en krijgen elke dag water met een plantenspuit.
5 mei; de plantjes die doorgekomen zijn (13 stuks) beginnen hun 2e blaadje te krijgen. Ook zie ik een nieuw zaadje boven komen die is ontkiemt. Er zijn dus op dit moment 14 van de 18 zaden uitgekomen.

De rest van het proces deel ik in mijn moestuin updates waarin je kunt lezen of ik heb kunnen oogsten bijvoorbeeld. Ik ben zeer tevreden over hoe het tot nu toe is verlopen. Van alle 18 zaden zijn er toch maar mooi 14 uitgekomen wat eigenlijk behoorlijk veel is. Je kunt dus ook rustig minder zaden zaaien en die volgend jaar opnieuw gebruiken. Zo heb je niet veel ruimte nodig voor de planten die wel zijn ontkiemt en uit gaan groeien tot grote planten.

Heb jij deze zien liggen bij de Action?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.