Moestuin | Hoe ziet mijn moestuin eruit (mei 2020)

moestuin 2020

Alweer bijna 2 maanden geleden liet ik jullie een kijkje nemen in mijn moestuin. Het is inmiddels eind mei en ik krijg elke dag een grote glimlach op mijn gezicht bij het zien van mijn prachtige moestuin! Hoe ziet mijn moestuin eruit, heb ik al kunnen oogsten en wat staat er nu eigenlijk allemaal in?

Ik kan het niet laten, ik heb een grote zwak voor alles wat met de moestuin te maken heeft. Mijn moestuin is dan ook veel groter geworden dan dat ik in eerste instantie van plan was. Niet erg want ik vind het leuk om te doen en kan niet wachten op alle verse groenten, fruit en kruiden! Er gaat niets boven zelfgekweekte voeding. De foto’s van mijn moestuin maakte ik op 12 mei 2020.

Hoe ziet mijn moestuin eruit?

moestuin 2020, fruitbomen
Laten we beginnen bij de voortuin. Hierin staan de vijg, pruim, kers en passievrucht. Had ik de vorige keer nog het idee dat het helemaal niets zou worden met de vijg, heeft hij nu toch aardig wat bladeren geproduceerd. Voor vruchten is hij alleen nog echt te klein dus dit zal nog wel een paar jaar gaan duren denk ik. De passievrucht is heerlijk aan het groeien, ik heb alleen nog geen bloemen kunnen ontdekken. De pruim en kers daarentegen hebben wel vruchten. De pruim groeit zo belachelijk goed dat als het zo goed blijft gaat we een heleboel vruchten hebben. Het is zo schattig om de kleine balletjes te zien hangen. De kers heeft zo’n 15 bloemen gehad, maar of daar ook allemaal kersen uit gaan komen, we gaan het zien!

moestuin 2020
Dan de achtertuin, de aardbeien gaven mega bloemen en het duurt dan ook echt niet lang meer voor we de eerste aardbeien kunnen gaan plukken. De bosbes heeft het nog niet helemaal naar zijn zin, want naast blad en een paar bloemknopjes doet het verder vrij weinig. De rabarber groeit als een tierelier en geeft echt prachtige bladeren, die kunnen we nu ook steeds oogsten. De kruiden in de bak naast de aardbeien doet het ook super goed. De kamille van vorig jaar is weer opnieuw uitgelopen, hetzelfde geldt voor de bieslook en selderij. De lavendel heeft het goed naar zijn zin op de hoek van de bak. Ook de munt is echt mega groot (nog steeds van vorig jaar!) en de rozemarijn doet het ook prima. Deze ga ik waarschijnlijk binnenkort stekken zodat ik een wat mooiere bos krijg.

En de groenten dan?

moestuin 2020
En dan het grootste gedeelte van de moestuin, de groenten! We hebben al regelmatig geplukt van onze kroppen sla, ook de eerste radijsjes hebben we opgegeten, hetzelfde geldt voor de aubergine! De radijs heb ik alweer bij gezaaid (zo’n 30 stuks).De uien doen het super goed, ook de knoflook kan door het oogsten van de sla nu eindelijk goed groeien. De wortel en bieten groeien ook gestaag door, de bieten staan deels in de klimtoren! (leuk idee voor op je balkon bijvoorbeeld) Was ik bijna de aardappels vergeten, terwijl die echt gigantisch hard groeien. Ik heb 2 bakken met aardappels gemaakt dit jaar, dus heel benieuwd wat onze oogst gaat zijn. Ik kocht 10 pootaardappelen voor 1,19euro begin dit jaar en op dit moment is dat het geld meer dan waard. Nu nog een hele bak vol met aardappels eruit halen!
moestuin mei 2020 moestuin mei 2020
De komkommer had het behoorlijk moeilijk waardoor ik nog meer nieuwe komkommer erbij gezaaid had. Dit groeit redelijk goed en ik heb al een eerste snack komkommer opgegeten. Wat betreft de pronkboom, tomaat en paprika groeien ook goed en deze kunnen we hopelijk in de komende weken ook bloemen gaan verwachten. Er is eigenlijk maar weinig wat het niet echt doet, de ene komkommer plant, maar die hersteld zich nu en heeft zelfs alweer bloemen en nieuwe komkommers eraan hangen.

Het kasje wat ik een hele tijd had, werkte heel goed waardoor de plantjes net wat meer warmte hadden en beter gingen groeien.

Heb jij dit jaar ook een moestuin?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Moestuin | Hoe ziet mijn moestuin eruit (mei 2020)

 1. Zo leuk dat het uiteindelijk toch goed is gekomen…….
  Prachtig om te zien dat dit alles mooi en goed groeit…..

  Een mooie dag

  1. Mooi hé, de gezaaide komkommers die groeien nu zo hard dat ik ze al moet verpotten en stokken moet gebruiken zodat ze kunnen klimmen.
   De rest van de groenten groeien hard en kan niet wachten tot de eerste tomaten uit eigen tuin!

 2. Wat leuk. En onze komkommerplant deed het ook niet best dit jaar. Maar verder groeit hier alles als kool. Pruimen hangen al volop in de boom, ook de framboos en bramen groeien hard. En van de groenten (paprika, tomaat etc) doen het opzich ook goed. Heb er al wat van kunnen eten

 3. Dat ziet er echt prachtig uit. Zo netjes ook.
  Wij hebben best een grote tuin, maar we hebben geen moestuin. Met het onderhoud van de tuin op zich vinden we al heel moeilijk om alles rond te krijgen. De groenten kopen we in de landwinkel niet ver hier vandaan.

  1. Dankjewel! Probeer alles zo netjes mogelijk te houden. Nu de groenten en kruiden een groeisprint maken door de warme dagen gaat het wel heel snel en ziet het er niet altijd even netjes uit. Maarja daar krijg ik straks een heleboel lekkers voor terug.
   Ook een goede optie om groenten bij de landwinkel te halen. Zo heb je toch heerlijke verse groenten zonder een boel rommel erin!

 4. Leuke blog over je moestuin! Ik ben zelf ook druk bezig met mijn moestuin en er staan flink wat planten in, haha! Voor sommige planten heb ik wel wat spijt dat ik ze niet eerder opgeplant heb.

  Volgend jaar ga ik dus eerder beginnen met voorzaaien!

Comments are closed.