Moestuin | Hoe ziet mijn moestuin er uit (2020)

hoe ziet de moestuin er uit?

Ik vond het tijd om een heleboel foto’s met jullie te delen, want hoe ziet mijn moestuin er nu uit? Wat groeit er op dit moment allemaal in mijn moestuin en wat bijvoorbeeld niet? Ik geef jullie een kleine rondleiding door mijn moestuin en laat jullie (bijna) alle bakjes zien waar momenteel iets in staat. Ben je benieuwd naar wat ik allemaal ga verbouwen?

Hoe ziet mijn moestuin er uit? De moestuin is (voor mijn doen) behoorlijk gegroeid ten opzichte van vorig jaar. Zo heb ik bijvoorbeeld zelf plantenbakken gemaakt. Daarvan maakte ik eerder al een artikel waarin ik liet zien dat ik 1 bak had gemaakt voor de kleine planten als sla en radijs. Maar ondertussen heb ik nog 2 bakken gemaakt, waarvan ik de grote ook laat zien aan jullie. De kleine voor de courgette staat in een ander gedeelte van de tuin nu omdat die helemaal leeg is.

Wat heb ik momenteel buiten staan?

Laat ik beginnen bij wat ik momenteel buiten heb staan. Dit is de kleine groep met plantjes die ik dit jaar heb gezaaid, want de rest is nog van vorig jaar! Zo staat er in de voortuin natuurlijk de fruitbomen. De vijg doet eigenlijk amper is, terwijl de pruim en kers echt heel goed bezig zijn. De pruim heeft al allemaal kleine bloemetjes die hopelijk gaat uitgroeien naar heerlijke gele pruimen! De kers zit al vol met blaadjes en zal hopelijk dit jaar ook een paar kersjes laten groeien. Duimen jullie mee?
kers hoe ziet de moestuin er uit?

Oohja, wat misschien ook goed is om te benoemen, de foto’s maakte ik op 2 april 2020 dus als dit artikel online is zijn de planten natuurlijk alweer een heel stuk groter!

Dan gaan we door naar de achtertuin waar eigenlijk de hele moestuin zich afspeelt. Ik maakte een plantenbak voor het raam waar ik sla, radijs, knoflook, pastinaak en een paar uien in heb gepoot. De sla is al flink aan het groeien en ook de radijs heeft zich inmiddels laten zien. De uien en knoflook zijn ook al boven de grond gesignaleerd. Dat is enkel de bak voor het raam. Naast die bak staat een andere bak waarin kruiden zitten. Oregano, salie en tijm met in de bak eronder (het is een klim bak die je kunt verhogen) peterselie en dille, maar die laten zich nog niet zien. In de vierkanten bakken die ik er voor heb gezet (2 van de 3) heb ik al wortels gezaaid, in de 3e bak doe ik dat ook maar daar was ik nog niet aan toegekomen.
achtertuin moestuin bak, plantenbak

Dan heb ik nog een langwerpige plantenbak gemaakt waarin ik op dit moment alleen bietjes heb gezaaid (langs de rand aan de voorkant, die kun je helaas nog niet zien). In deze bak komen de klimplanten die momenteel binnen staan (denk aan tomaat, pronkboon en paprika). Het klimrek heb ik er al neergezet zodat ik straks de plantjes er mooi over kan verdelen. Boven het klimrek hebben we ook een bak van ons tuinhuis. Hierin staan een aantal kruiden als selderij (van vorig jaar), bieslook, munt en rozemarijn.
achtertuin klimrek

Wat heb ik momenteel binnen staan?

Binnen staat de hele vensterbank vol met stekjes. Zo heb ik bijvoorbeeld al 1 hele grote courgette en zag ik dat er nog 2 courgette zaadjes willen gaan kiemen. Verder heb ik een 8 tal paprika plantjes die allemaal een ander formaat hebben, en zo’n 30 tal tomatenplantjes. Niet gedacht dat alle 30 zaadjes uit zouden komen! Maar goed, tomaten zijn heerlijk en te gebruiken in heel veel gerechten dus geen ramp als we straks een heleboel tomaten hebben in de tuin. In de vensterbank staan hiernaast ook nog peterselie, dille, pronkboon en basilicum. En dan vergeet ik bijna de paksoi die ook staat te groeien. Daarvan heb ik het kontje bewaard van een verse biologische paksoi uit de winkel en deze staat in een glas met een laagje water. Inmiddels groeien daar al behoorlijk wat blaadjes uit die straks gaan zorgen voor een verse paksoi!
tomaat paprika paksoi courgette basilicum

Wat heb ik dan niet benoemd in dit artikel?
De aardbeien en de rabarber! De rabarber heeft inmiddels al 1 flinke stengel met blad en gaat waarschijnlijk de komende weken er hard groeien als het maar een beetje mooi weer is. De aardbeien hebben op dit moment alleen nog maar blad en sommige plantjes hebben het nog wat moeilijk in de grote bak na het verplanten eerder dit jaar. De plantjes die in de palletmuur en de bak van het tuinhuis zijn gegaan doen het wel al super goed en ik verwacht dat ik ook dit jaar weer veel aardbeien uit eigen tuin zal hebben.

Ik ben heel erg benieuwd naar het verschil over een week of 6, want dan wil ik weer een moestuin update met jullie delen. Misschien kan ik jullie dan wel al mijn eerste oogst laten zien? Of heb ik dan besloten dat ik nog meer in mijn moestuin wil planten? Wie weet!

Waar ben jij benieuwd naar?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Moestuin | Hoe ziet mijn moestuin er uit (2020)

  1. Leuk artikel
    Alles bloeit prachtig.
    Ik hoop dat jij deze zomer de groentes en fruit uit je eigen tuin kan plukken….

    Een mooie dag ‍♀️

Comments are closed.