Moestuin | Hoe maak je je moestuin winter klaar?

moestuin

Wie mij al langer volgt weet dat ik ook dit jaar weer een moestuin heb gehad. Het seizoen loopt echt ten einde en het is tijd om de moestuin op te ruimen. Maar hoe maak je je moestuin winter klaar?

Ondanks dat er in de moestuin nog diverse tomatenplanten aan het groeien zijn ben ik al wel aan de slag gegaan met de rest van de moestuin winterklaar maken. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk dat winterklaar maken?

Wat is het winterklaar maken van je moestuin?

Ik begin Allereerst met de dingen die helemaal uitgebloeid en groeit zijn. Ik kijk welke kunnen blijven staan voor het volgende jaar maar wat ook echt weg moet omdat het sowieso niet meer gaat groeien. Bijvoorbeeld de Munt die heb ik verplaatst van de grote pak voor het raam naar de smalle bakken van het tuinhuis. Zo had ik eigenlijk gedacht dat ik nog wel ruimte wat voor andere kruiden maar ik kom zelfs ruimte tekort alle Munt planten in de bak te zetten. Wat ik vervolgens ook doe is het wisselen van de aarde/grond zo kan ik namelijk volgend jaar gelijk beginnen met het inzaaien van de groenten en kruiden. Aangezien ik niet meer weet wat ik nou precies heb gedaan in jaar geleden dus als ik het gelijk goed achterlaat dan kan ik ook gelijk aan de slag. Omdat ook een aantal bakken waren we van het planken los lieten hebben we die ook gelijk vastgezet.

Mijn moestuin is nog niet winterklaar

Waarom hij moest haar nog niet in te klaar is? Heel simpel want er zit nog zeker 3 a 4 kilo tomaten aan de planten en het is zonde om die nu al weg te gaan halen. Vorig jaar had ik namelijk in november de laatste tomaten geoogst en ik verwacht dat het dit jaar ook weer gaat zijn. In totaal hebben we nu al ruim 18 en halve kilo tomaten geoogst En er komt er zeker nog wel 3 a 4 kilo bij als het niet meer is. Daarnaast moet ik eigenlijk ook nog een deel van de aardbeien terug in de grote bak zetten en moet ik nog een bak wisselen en aarde/grond en een aantal planken vastzetten.

En op de vraag hoe je nou je moestuin winterklaar maakt? Heel simpel je zorgt er gewoon voor dat het opgeruimd is zodat je volgend jaar weer aan de slag kunt.

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.