Moestuin | Hoe bewaar je je oogst?

moestuin

Nu het moestuin seizoen op zijn einde loopt is het tijd om te oogsten. Hoe bewaar je je oogst en wat doe ik er zelf mee? Want met ruim 13 kilo tomaten opbrengst (en de planten hangen nog vol!) moet je wel iets verzinnen!

Bij Intratuin en Welkoop zijn er een heleboel producten op de markt die je kunnen helpen bij het oogsten maar ook bij het bewaren van je oogst. Hieronder een lijstje met mogelijkheden (naast het gelijk opeten!) hoe je je moestuin oogst kunt bewaren.

Opties voor het bewaren van je oogst

Naast het gelijk opeten van je oogst kan het voorkomen dat je zoveel oogst hebt dat je het niet gelijk kunt opeten. Daarom een aantal mogelijkheden, wat ik zelf ook toepas, om langer te genieten van je oogst.

1. Inmaken van groenten
Vooral handig voor bijvoorbeeld augurken en paprika’s! Je kunt ze hierdoor behoorlijk lang bewaren (als je het maar goed inmaakt!).

2. Invriezen
Iets wat ik doe met de tomaten is het invriezen van gesneden blokjes. Door eerst de tomaten in blokjes te snijden en vervolgens in een her-sluitbaar zakje te doen kun je het super fijn opstapelen! Dit kun je doen met nagenoeg alles, want ook boontjes, courgettes, kruiden, fruit, kun je allemaal invriezen.

3. Drogen
het drogen van oogst kan prima met kruiden. Zo heb ik munt, dille, basilicum allemaal gedroogd. Hierdoor kun je bijvoorbeeld thee maken (in de winter wanneer je bijvoorbeeld geen verse munt kunt krijgen uit de tuin).

Wat doe jij met je oogst als je het niet gelijk (of in de dagen erna) kunt opeten?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.