Moestuin | De makkelijke moestuin app!

voorjaarsschoonmaak, makkelijke moestuin app

Het gaat goed met mijn moestuin. Een aantal plantjes zijn al flink aan het groeien, sommige achter glas, sommige al in de tuin. Dit keer heb ik voor iedereen die het moeilijk lijkt om een moestuin bij te houden een hele goede tip. Namelijk de makkelijke moestuin app, die je gaat helpen om je moestuin op te zetten, bij te houden en je meer tips te geven.

Ik ben altijd op zoek naar handige informatie over het hebben van een moestuin. Nu heb ik al redelijk veel informatie met je gedeeld om ook een moestuin op te zetten, maar ik kan begrijpen dat de stap er naar toe misschien nog veel twijfels geeft. Daarom is een handige app die je helemaal begeleid bij dit proces natuurlijk extra fijn.

De makkelijke moestuin app

Zodra je de app hebt geïnstalleerd en geopend kun je aan de slag. Je kunt nu een bak samenstellen qua afmeting en of je hem op poten zet of juist niet, maar ook deze bak een naam geven. Zo heb ik bijvoorbeeld in de tuin 1 bak gemaakt op poten waarbij ik kleine plantjes plant, maar ook een langwerpige lage bak waar ik klimplanten in ga zetten.
mijn moestuin, Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Zodra je een bak hebt gemaakt in de app, is het tijd om te gaan zaaien (net zoals je in real life doet). Ik neem als voorbeeld even de tomaat. Door op 1 van de vakjes in de bak te klikken kom je bij een keuze menu. Hierin kun je verschillende planten en kruiden selecteren die je in de moestuin gaat houden. Voor de tomaat de ik nu even willekeurig koos, heb je (net zoals bij alle andere opties!) een soort tijdlijn die je gaat volgen. Allereerst is dat voorzaaien. Dit doe je uiteraard binnen op de vensterbank. De app legt een aantal dingen uit waar je op moet letten en welke stappen je moet volgen. Aan het einde van de informatie geeft de app aan hoelang het duurt voordat je weer iets moet gaat doen, bij het voorzaaien van de tomaten is dat pas na 7 dagen. Je gaat dan kijken of er al iets is uitgekomen. In het geval van de tomaat heb je tomaat 18 stappen waarbij de app je precies verteld wat je moet gaat doen.

Is dat wel echt zo handig dan?

Ja zeker is dit handig! Mocht je namelijk net beginnen met je moestuin dan is het altijd fijn om iets tastbaars te hebben die je op weg helpt. Maar ook voor mensen die al veel langer een moestuin hebben is dit een hele handige app. Het geeft je ook tips als je op dat moment niets zou hoeven doen aan de gezaaide plantjes. Bijvoorbeeld ‘Je bakken hebben aandacht nodig’ het geeft dan weer dat je bijvoorbeeld de zaailingen of planten water moet geven. Ook geeft de app aan wanneer het de beste tijd is om een bepaalde groente te zaaien en of het de ideale plek is. Zelf vind ik het ook heel fijn om een soort van richtlijn te hebben wanneer ik iets kan verwachten. Ik klik de app inmiddels bijna dagelijks aan en heb al een mooie virtuele moestuin vol! Die virtuele moestuin bak heb ik natuurlijk ook hier in de tuin en in de vensterbank. Sommige planten moeten nog even binnen blijven vanwege de kans op vrieskou.

Wat vind jij van zo’n app? Zou dit een doorslag kunnen geven om ook een moestuin te beginnen?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

1 comments on “Moestuin | De makkelijke moestuin app!

  1. Dit lijkt mij een zeer handige app met goede en duidelijke tips!
    Ik had jaren geleden zelf een moestuin etc…..
    Ik denk dat ik het volgend jaar weer ga doen…..

    Een fijne dag ‍♀️

Comments are closed.