Moestuin | De beste accessoires voor je moestuin

beste accessoires in de moestuin

Mijn moestuin groeit al heel goed door de warme dagen die we de afgelopen weken achter de rug hebben. Omdat er af en toe wel even iets gedaan moet worden behalve water geven, leek het mij handen om de beste accessoires voor je moestuin op een rij te zetten. Welke spulletjes gebruik ik zelf graag en zijn echt een aanrader?

Dagelijks ben ik even bezig met de moestuin. Als het geen water geven is dan ben ik de tomaten aan het dieven of de pronkboon tegen de stok aan het vastzetten. Er is altijd wel iets te doen in de moestuin en daarbij gebruik ik eigenlijk altijd een paar handige accessoires voor.

Accessoires voor je moestuin

Er zijn altijd wel een aantal accessoires of materialen die ik er standaard bij pak om het werk in de moestuin er net even iets makkelijker door te maken. En vaak als iets het werk makkelijker maakt ben je er ook minder tijd aan kwijt in de moestuin! Eerst een lijstje met spulletjes die gewoon super handig zijn om bij de hand te hebben!

Wat ik zelf graag gebruik in de moestuin:
– Handschoenen
Niet altijd hoor, maar af en toe gebruik ik graag handschoenen in de moestuin. Soms met bepaald soort onkruid, trek ik toch even snel de handschoenen aan om geen huidirritaties te krijgen.

 • Klein schepje
  Zeker handig, want als ik toch weer eens iets omgooi of een bak moet vullen met nieuwe aarde, dan is een klein schepje wel net zo handig.
  beste accessoires in de moestuin

 • Gieter en tuinslang
  Wat moest ik zonder de gieter en tuinslang beginnen. Qua gieter gebruik ik een grote gieter met een regenkop waardoor het water gelijkmatig verdeeld wordt en iets minder hard aankomt. Qua tuinslang gebruik ik de flexibele slang van Action met daarbij de shower knop of de nevel knop. Hierdoor komt het water niet heel hard op de kwetsbare planten.

 • Bamboe stokken en plastic stokken
  Zonder stokken konden er geen klimplanten staan in de moestuin. Ik gebruik de groene plastic stokken die ik in een set van 3 kocht met klemmen om ze aan elkaar te maken. Deze kocht ik bij Oosterik voor 4,99euro en hier heb ik 2 setjes van in de grote bak staan. De bamboe stokken zijn een maatje kleiner, kocht ik bij Intratuin en staan net voor de plastic stokken zodat ook de voorste klimplanten kunnen klimmen. Deze bamboe stokken heb ik aan elkaar gemaakt met een ijzerdraadje.

Accessoires die gewoon leuk zijn om te hebben!


Naast spulletjes of accessoires die vooral heel handig zijn zoals ik hierboven al beschreef, heb ik ook accessoires die gewoon leuk zijn om te hebben. Wat ik daar mee bedoel zie je vanzelf!

Wat ik nog meer gebruik ik de moestuin:
– Naambordjes van plastic
Door heel de moestuin heen staan nu witte plastic naambordjes waarop staat wat er precies in de bak of plek staat. Ideaal want zo weten anderen ook wat er in zit en hoef ik niet altijd zelf alles te plukken. Daarnaast vind ik het er ook heel gezellig en schattig uit zien.

 • Mooie bloembakken
  Je kunt natuurlijk kiezen voor plastic bakken die je bij elke tuincentrum kunt kopen, maar ik maakte zelf mooie bloembakken van hout dat perfect past bij de rest van de tuin. Daarnaast heb ik gekozen voor donker grijze plastic bakken zodat het wel één geheel blijft. Maar je zou ook nog kunnen kiezen voor super vrolijke kleuren voor extra kleur in de tuin!

Ben jij tevreden met je tuin? Zo nee, wat zou je willen veranderen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Moestuin | De beste accessoires voor je moestuin

 1. Goede accesoires heb je.
  Had je ook klemmen en of binddraad gekocht waarmee je de stokken vast
  kunt zetten?
  Ik koop vaak ee zakje met meerdere.

Comments are closed.