Moestuin 2022 – update #1

Eerder deelde ik al dat ik weer ging beginnen met de moestuin. Nu ik echt ben begonnen is het tijd voor een eerste update. Wat heb ik al gedaan, wat is het plan voor dit moestuin seizoen en gaat alles een beetje voorspoedig?

De eerste bakjes met groenten zijn gezaaid en groeien al erg goed. De foto die ik nam (en deel in dit artikel) is van 1 maart en dat is precies een week nadat ik de zaadjes had gezaaid. Het staat op de zolderkamer waar het vrij koud is. Wel schijnt elke dag de zon op de potjes wat zeker mee helpt.

Moestuin update #1

Maar wat heb ik eigenlijk gezaaid en wat is het plan?

Wat ik heb voor gezaaid in potjes
– Gele boontjes
– Watermeloen
– Tomaat
– Augurk
– Courgette

Alles is al uitgekomen, alleen de watermeloen is nog wat sneu. Maar ik verwacht zeker dat deze nog verder gaan groeien. Ik heb in de potjes alleen aarde gebruikt, dus nog geen mest. Dat ga ik pas buiten in de bakken doen. Omdat het nu nog te vroeg is om ze naar buiten te doen, verwacht ik dat ik ze nog wel een keer moet gaan verpotten. Zeker de gele boontjes die al ruim 20 cm groot zijn groeien erg hard en zullen verpot moeten worden als ze minder ruimte krijgen.

Wat is het plan nu?

Het is nu natuurlijk maart, dat betekend dat nu nog meer dingen de grond in kunnen. We hebben al een aantal zakjes met zaadjes klaar liggen. Zoals kropsla, radijsjes, dille, basilicum, wortels. Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze vaste planten in de tuin staan. Kersen, gele pruimen, vijg, witte druif, aardbeien, rabarber, kamille, selderij, knoflook.

Dit jaar ga ik geen aardappels en uien in de moestuin zetten. Ik wil mezelf vooral focussen op de groenten die ik in massa kan maken zodat ik een grote voorraad kan maken in de vriezer, in weckpotten etc. Als er dit jaar geen verstoring tussen komt, moet dat zeker goed komen. Vorig jaar viel de oogst tegen omdat ik bijna de hele maand mei in het ziekenhuis heb gelegen en in juni moest herstellen van de zware operatie. Die 2 maanden aren eigenlijk heel belangrijk voor de moestuin en vielen dus weg.

Ga jij ook een moestuin opzetten?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.