Minimaliseren van mijn kledingkast!

Nog niet eens zo lang geleden had ik een hele grote kledingkast. Zo’n hele onhandige die extreem veel ruimte innam in de kamer en waar natuurlijk veel te veel kleding in zat. Ik ging aan de slag, deed de kledingkast weg en kocht daarvoor in de plaats ladekasten. Het minimaliseren van mijn kledingkast ging een stuk makkelijker dan gedacht!

Hoe heb ik het minimaliseren van mijn kledingkast voor elkaar gekregen? Hoe heb ik ervoor gezorgd dat ik minder kleding ging kopen en afgelopen half jaar zelfs helemaal niets heb hoeven aanschaffen! Het is makkelijker dan je zou denken, jij kunt het ook!

Hoe ik mijn kledingkast ging minimaliseren

Allereerst begon ik mijn avontuur met het weg doen van mijn immens grote kledingkast. Maar waar laat je dan alle kleding als je geen kledingkast meer hebt? Dit is natuurlijk wel het uitgelezen moment om die berg met kleding uit te zoeken en te kijken wat je het afgelopen half jaar niet hebt aangeraakt. Nu had ik mijn zomer en winterkleding in de kast liggen en besloot ik om deze vanaf nu apart zou opbergen.

Destijds was het lente en besloot ik om eerst mijn winterkleding uit te zoeken. Deze had ik immers net allemaal kunnen gebruiken en wilde ik nu gaan opbergen. Alles wat ik die winter niet had aangehad heb ik nagekeken en apart gelegd. Dat was een beste stapel. Daarna ging ik aan de slag met de zomer kleding en alle uitgewassen items of items waar iets van kapot was ging ook op de stapel. Ook kleuren die mij niet staan of ik toch niet mooi vond, gingen op de stapel. Door kritisch te kijken naar wat je wel of niet draagt, wel of niet echt mooi vind, is het kiezen wat uiteindelijk in de nieuwe kast gaat een stuk makkelijker!
Mijn lievelingsoutfit van de afgelopen weken

Mijn nieuwe kledingkast?

Omdat de kleding natuurlijk ergens opgeborgen moet worden koos ik voor iets minder groot. Bij de Ikea kocht ik 2 kasten. Een Malm ladekast met 4 grote lades en 2 kleine, maar ook een Malm ladekast met 3 grote lades. In deze kasten zitten al mijn kleding, pyjama’s, ondergoed, beddengoed en zwemkleding.

Maar naast kleding is het aanpakken van je schoenen collectie ook een must! Zo had ik nog een heleboel oude schoenen liggen die ik eens flink ging uitzoeken. De meisjes schoenen bijvoorbeeld, hele fleurige die ik eigenlijk nooit heb gedragen, heb ik in een zak gedaan voor de kledingbank. Ook schoenen met hakken gingen in een zak want die droeg ik ook nooit. Nu heb ik alleen nog maar schoenen over die ik echt kan dragen, goed zijn (dus niet versleten) en ook lekker/fijn lopen (want ook niet geheel onbelangrijk!). Ruimt lekker op moet ik eerlijk bekennen!

De winterkleding zit allemaal in de grotere kast met 4 lades, mijn zomerkleding in de kleinere kast met 3 lades. In één van de onderste laden van de kleinere kast zitten mijn pyjama’s en het beddengoed. Daarnaast heb ik het afgelopen half jaar (misschien zelfs al langer inmiddels) geen nieuwe kleding hoeven kopen. Door kritisch te kijken naar wat ik heb, ben ik tot de conclusie dat ik ook gewoon geen kleding nodig heb. Is iets kapot of niet meer mooi, dan gaat het weg en pas dan ga ik (misschien) iets nieuws aanschaffen. Persoonlijk vind ik het niet nodig om 10tallen items van hetzelfde in de kast te hebben liggen.

Ben jij je bewust van je kleding gebruik en je aankopen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Minimaliseren van mijn kledingkast!

  1. Wat goed van jou….
    Perfect om op deze manier je kleding etc te minimaliseren…..
    Ik had al maandenlang geen fashion meer geshopt….

    Xoxo

Comments are closed.