Minimaliseren – ontspullen hoe ga ik dat doen?

ontspullen

Toen ik de 30 days minimalism challenge voorbij zag komen wist ik dat ik hieraan mee wilde doen. Ik heb wel eens vaker van die opruim buien maar dit keer wilde ik er serieus mee bezig gaan door mee te doen met deze challenge waarbij je uiteindelijk 465 items weg doet. Of mij dat is gelukt?

Ik kan alvast verklappen dat ik maar liefst 701 items heb weg gegooid. Dit zijn er waarschijnlijk nog veel meer, maar omdat ik veel items als 1 heb gerekend (bijvoorbeeld mijn administratie, bepaalde knutselspullen etc). Oke en misschien deed ik er geen 30 dagen over maar 3 dagen aangezien ik heel erg fanatiek te werk ging! Hoe en wat vertel ik je natuurlijk graag.

Ontspullen in 30 dagen!

De 30 days minimalism challenge gaat er om dat je bij jezelf gaat nadenken wat je echt nodig hebt, wat je gebruikt en waar je eigenlijk helemaal niet naar om kijkt. In de loop der tijd verzamel je zoveel spullen bij elkaar dat het te vol/veel wordt en dan is zo’n challenge de ideale start van je opruim sessie. Maar hoe werkt dat nou die 30 dagen challenge?

Heel simpel, je kunt de challenge op 2 manieren starten. Namelijk door op dag 1 te beginnen met 1 item en dan steeds zoveel items als de dag weg gooien (dag 2 = 2 items, dag 30 = 30 items). Maar je kunt natuurlijk ook op een andere manier beginnen, door op dag 1 gelijk 30 items weg te doen en dan uiteindelijk op dag 30 te eindigen met 1 item.

Uiteindelijk kom je in die 30 dagen dus op 465 items die je weg doet. Best wel veel zal je nu waarschijnlijk denken, maar ik moet zeggen dat ik er eerder aan zat dan ik dacht. En nou heb ik echt niet een belachelijk vol gepropte kamer. Geloof mij, je verbaasd je echt hoeveel spullen je hebt.
plan with me november 2019, bullet journal,

Hoe ik dit zelf heb aangepakt!

Ik wilde dus beginnen met op dag 1 gelijk 30 items weg te doen, zo kon het natuurlijk alleen maar makkelijker worden. Maar ik ging iets te fanatiek te werk en merkte dat ik al snel over de 100 items zat die ik weg wilde doen. Omdat ik natuurlijk niet elke dag dit soort getallen kon weg doen besloot ik om dan maar meerdere dagen in 1 keer af te vinken. Tijdens dat proces had ik al weer spullen in mijn hand die weg konden en zo had ik bijna op dag 1 al de challenge afgerond.

Het werd al laat (want alles deed ik na een werkdag) dus de volgende dag ging ik verder en zo kwam ook mijn uitzet aan de beurt. Daar had ik al items tussen zitten die ik toch enigszins onhandig vond en wist dat ik dat toch niet ga gebruiken dus die konden ook weg. Mijn nagellak verzameling onderging ook een opruimbeurt en zo eindigde ik met 701 items die zijn weg naar de stort en kringloop vonden. Daar moest ik ook nog even 3 euro voor bijleggen, gezien wegbrengen niet gratis is helaas. En zo had ik na 3 dagen mijn challenge voltooid en vonden 701 items een andere bestemming. Na die 3 dagen heb ik ook bewust gekozen om te stoppen en eerst eens mijn kamer een grondige schoonmaak beurt te geven. Ik legde wat leuke accessoires neer, kocht bij Ikea 2 extra kastjes voor in mijn Kallax kast zodat ik mij niet stoor aan administratie die in het zicht ligt. Het ziet er daardoor gelijk een stuk rustiger en netjes uit. Ook legde ik nu het weer koud wordt mijn vloerkleed neer wat ook gelijk wat sfeer geeft aan de ruimte.

De komende tijd houd ik deels een no-buy en ga ik bij mezelf na wat ik nog meer zou kunnen weg doen en waar ik ook echt blij van wordt.

Ga jij deze challenge aan door ook te ontspullen in 30 dagen?

Tagged in :
About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

5 thoughts on “Minimaliseren – ontspullen hoe ga ik dat doen?

  1. Ik ga aan de challenge meedoen! dingen weggooien geeft inderdaad een heerlijk opgeruimd gevoel.. vaak is de tijd ervoor nemen het moeilijkste! X

  2. Goed bezig geweest zeg. Is ook wel iets voor mij. Maar net wat Casanaa hier zegt, de tijd er voor nemen zal een uitdaging worden.
    Maar ga het zeker proberen!

Comments are closed.