Mini pizza’s van bladerdeeg

mini pizza's van bladerdeeg

Ik ben dol op snacks, mocht je het nog niet door hebben, ik ben gewoon dol op lekker eten! Dit keer maakte ik mini pizza’s van bladerdeeg, en deze vielen heel erg goed in de smaak. Daarom deel ik vandaag dit artikel met jullie, want dit recept is simpel, en super snel klaar.

Pizza is één van de dingen waar je me ’s nachts voor mag wakker maken. Ik wilde met bladerdeeg een lekkere snack variant maken, en dat is meer dan alleen gelukt! Ik gebruikte maar een paar ingrediënten, maar het resultaat is echt goed. Hieronder leg ik je precies uit, hoe je ze maakt en wat je precies nodig hebt.

Mini pizza’s van bladerdeeg

Wat heb je nodig?
– Bladerdeeg
– Tomaten
– Pesto, groene en rode
– Ham of salami
– Kaas
– Geklopt eitje
– Italiaanse kruiden

pizza van bladerdeeg
Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht, en laat ze een beetje ontdooien. Daarna snijd je de plakjes in 4en, zodat het makkelijk te eten hapjes worden. Vervolgens leg je de plakjes op een stukje bakpapier, en prik je er gaatjes in (in de plakjes bladerdeeg). Vervolgens klop je een eitje, en bestrijk je de plakjes bladerdeeg met het ei. Doe dit minimaal (enkel aan de randjes!), dit is alleen nodig zodat het mooi bruin wordt. Daarna is het tijd om de hapjes te ‘vullen’. In het midden van het plakje deed ik een dun laagje pesto. Ik wisselde groene en rode pesto af. Ik sneed salami plakjes in kwartjes, en legde die op het bladerdeeg. Daarboven op deed ik een partje tomaat, vervolgens de kaas, en daarbovenop de Italiaanse kruiden.

pizza van bladerdeeg
Daarna afbakken tot ze mooi bruin zijn, en de kaas overal gesmolten is. Deze hapjes zijn zowel warm als koud erg lekker, Zelf vond ik het met groene pesto het lekkerste. Maar dat is puur omdat ik een voorkeur heb voor groene pesto. Zowel de rode als groene pesto zijn erg lekker, en in plaats van salami zou je ook ham kunnen nemen. De tomaat houd het geheel lekker fris, en heel hierin echt een meerwaarde. En kijk ze er ook eens mooi uit zien op de schaal. Leuk voor een high tea, verjaardag of gewoon als snack tussen door.

Vraag: Maak jij wel eens hapjes van bladerdeeg?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Mini pizza’s van bladerdeeg

  1. Klinkt erg lekker!!! Ik heb nog bladerdeeg in mijn vriezer liggen. Tot nu toe nog niks mee gedaan maar misschien kan ik wel deze hapjes een keer maken 🙂

Comments are closed.