Mini pizza van pitabroodjes

mini pizza van pitabroodjes

Ik bedacht een nieuwe variatie op pizza. Namelijk met een bodem van pitabroodjes. Ik maakte mini pizza van pitabroodjes met een paar simpele ingrediënten, en ze vielen hier thuis goed in de smaak. In dit artikel laat ik je dan ook graag zien hoe ik dit maakte, en waar ik de mini’s mee belegde.

Nu is iedereen eigenlijk wel dol op pizza bij ons thuis. Mijn favoriet blijft toch die met champignons, omdat ik echt dol ben op champignons. Maar voor deze mini pizza’s deed ik een stapje opzij, en maakte er één die iedereen hier in huis lekker vond. Hij is vrij neutraal zodat je er zelf ook nog ingrediënten bij kunt doen. Deze basic pizza smaakt speciaal door de pitabroodjes en de rosso pesto die ik heb gebruikt.

mini pizza van pitabroodjes

Wat heb je nodig?
– Pitabroodjes
– Potje met pesto rosso
– Kaas
– Een plakje salami

pitabroodjes
Eerst deed ik de pesto op het pitabroodje. Je mag hiervan best een lekkere klodder van gebruiken. De pesto is de ’tomatensaus’ die je normaal gesproken op de pizza doet. Vervolgens snijd je de plakken salami iets kleiner en verdeel je deze over de pitabroodjes. Je kunt in plaats van salami ook ham gebruiken. Zoals je hieronder op de foto ziet, gebruik ik beide. Daaroverheen verdeel je de kaas, leg deze zo veel mogelijk in het midden, zodat het er niet afloopt tijdens het bakken. En je pitapizza ziet er dan zo uit:

pitabroodjes
Het afbakken verschilt per oven, maar zodra de kaas gesmolten is (bij mij na ongeveer 10 minuten) dan is de mini pizza van pitabroodjes goed, en kunnen ze gegeten worden. Warm zijn ze uiteraard het lekkerst, maar ze kunnen ook prima koud gegeten worden. Dit is een perfect hapje voor bij een high tea, of een verjaardag. Snijd de pita dan in 4en zodat hij makkelijk als ‘hapje’ gegeten kan worden. En met deze mini pizza kun je eindeloos variëren. Je kunt er bijvoorbeeld champignons, paprika, tomaat, ui, en ga zo maar door op doen. Doe dit wel onder de kaas, zodat het niet verbrand en de kaas de kans krijgt om te smelten.

mini pizza van pitabroodjes

Eetsmakelijk!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

6 thoughts on “Mini pizza van pitabroodjes

  1. Wat zien deze pizza broodjes der super heerlijk uit.
    Moest ik een oven hebben zou ik het zeker uit proberen.

Comments are closed.