Mini onderwater wereld creeeren! DIY

mini onderwater wereld

Ik vond het wel weer hoogtijd voor een DIY. Deze zag ik op pinterest voorbij komen en heb er mijn eigen draai aan gegeven. Een mini onderwater wereld creeeren. Super makkelijk en heel erg uniek!

Dit heb ik nog niet ergens in een huis zien staan en daarom extra speciaal om te maken. Een mini onderwater wereld maak je heel makkelijk en snel en je kunt helemaal zelf bepalen wat voor materialen jij gebruikt. Voor mijn ontwerp laat ik je graag zien wat ik gebruikte en hoe jij dit ook kunt maken.

Mini onderwater wereld maken

mini onderwater wereld
Ik heb de volgende materialen gebruikt:
– Grote bloemenvaas
– aquariumgrind
– een potje van jam
– kaarsje
– aquariumplanten
– stenen
Omdat ik het toch een klein beetje saai vond besloot ik er ook nog 2 slakken uit mijn aquariums in te leggen. Deze hebben het uiteindelijk toch erg naar hun zin in deze mini onderwater wereld.
mini onderwater wereld
Het maken van deze kleine maar erg rustgevende wereld is erg simpel en je kan het zo moeilijk en uitgebreid aanpakken dan je zelf wil.
Allereerst zocht ik een geschikte vaas, deze vulde ik met een dikke laag aquariumgrind. Je kunt als je er geen levende wezens in wilt houden, ook simpele stenen van buiten gebruiken (kiezels bijvoorbeeld). Omdat ik zelf nog erg veel aquariumgrind heb koos ik hiervoor. En deze lichte kiezels vind ik zelf erg mooi. Na de vaas hiermee gevuld te hebben heb ik eerst het schoongemaakte jampotje erin gezet om te kijken of de bodem hoog genoeg was. Het jampotje vulde ik ook met kiezels zodat deze stevig zou blijven staan.
mini onderwater wereld
Hierna keek ik welke planten ik waar wilde plaatsen. Ik koos voor 3 soorten aquariumplantjes uit mijn eigen aquarium. Je kunt hiervoor bij een dierenzaak ook een simpele aquariumplant kopen. Kijk hierbij wel (of vraag hierom) of deze op koud water gehouden kan worden. Omdat de plantjes die ik plaatste nog geen eigen wortels hebben (omdat dit stekjes zijn) maakte ik gebruik van planten pinnen. Ideaal want zo blijven de planten in het grind zitten en gaan ze niet drijven.

Wat doe je na het inrichten?

mini onderwater wereld
Zoek na het inrichten eerst een plek waar je de mini onderwater wereld wilt gaan neerzetten. Tip; zet het niet op een plek in de volle zon in verband met alg vorming.
Als je weet waar je deze creatie wilt neerzetten kun je het gaan vullen met water. Door met koffiekopjes schoon water uit de kraan toe te voegen blijven de plantjes op hun plaats en kun je makkelijk het water erin verdelen. Plaats nadat de vaas op zijn plek staat de kaars in de jampot. Daarna kun je genieten van je eigen mini onderwater wereld.
Je zou als je vaas groot genoeg is er een visje in kunnen laten zwemmen (doe dit wel echt alleen alsjeblieft als dit groot genoeg is!) wat ik zelf hierin ga laten zwemmen zijn een paar slakken en misschien een paar vuurgarnalen die ik in mijn aquarium heb. Note; deze doe ik er enkel en alleen is als ik zeker weet dat de planten groeien en de slakken het naar hun zin hebben. Daarnaast zijn vuurgarnalen zoiets als een gup (doet het eigenlijk altijd wel goed in welke omstandigheid dan ook).

Vraag aan jou; Wat vind jij van deze mini onderwater wereld?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

9 thoughts on “Mini onderwater wereld creeeren! DIY

  1. Heeeyyy… wat een goed idee. Ik vind aqauriums hardstikke leuk, maar vissen zo saai. Dit is eigenlijk een mooie oplossing. Ik moet dan alleen iets bedenken dat de katten er niet uit gaan drinken… Ik heb wel een perfecte brede vissenkoom/vaas hiervoor.

    1. Heej!

      Dankjewel! Zijn ook erg leuk, daarom heb ik zelf aquariums met garnalen stuk leuker om naar ze te kijken en de kleuren zijn super mooi. Mmh een oplossing voor de katten kan ik zo 1,2,3 niet bedenken maar dat moet vast goed komen.

    1. Dankjewel meid! Is ook erg leuk en super makkelijk om te maken. Plantjes groeien er erg goed in, moet ze bijna alweer snoeien/stekken.

Comments are closed.