Mini loempia maken

mini loempia

Loempia is iets wat ik graag eet. Zeker de mini loempia, met een beetje chilisaus. Ik maakte er zelf een aantal met rijst vellen. Hoe ik dit deed en wat ik ervoor gebruikte, zie je in dit artikel.

Voor dit recept gebruikte ik rijst vellen, maar je kunt ook andere vellen gebruiken. Je hebt ook speciale loempia vellen te koop in de supermarkt. Rijst vellen kun je zowel ‘rauw’ eten als gebakken in de frituur. In dit recept maak ik gebruik van een frituurpan want dat vind ik persoonlijk het lekkerste.
mini loempia

Mini loempia maken

Allereerst is het belangrijk dat je een vulling gaat maken. Zelf deed ik dit met een zak bami/nasi groente en ham blokjes. Omdat dit niet rauw in de vulling kan (omdat het niet gaar wordt in de frituur, alleen maar warm), moet dit nog voor gekookt of gebakken worden. Ik bakte het voor. Ook bracht ik het op smaak met wat kruiden. En liet ik het vervolgens goed afkoelen voordat ik ze ging inrollen.
mini loempia

Pak een schaal met water, en doe 1 voor 1 de rijst vellen erin. Ze hoeven maar een paar seconden voordat ze zacht worden. Vervolgens leg je de rijst vel neer, en vul je deze met de vulling die je hiervoor hebt gemaakt. Vouw de vellen zo strak mogelijk op, maar pas op dat het niet scheurt of breekt. Vervolgens kun je de loempia’s zo opeten, maar je kunt ze ook nog frituren. Het worden niet de mooie bruine mini loempia die je uit de supermarkt kent (want hiervoor gebruiken ze andere vellen). Maar ze zijn wel onwijs lekker!

Een beetje chilisaus eroverheen en smullen maar!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Mini loempia maken

Comments are closed.