Mini Cheesecake met Griekse Yoghurt!

mini cheesecake

Ik liet al eens op mijn blog zien hoe wij thuis cheesecake maken (op de Poolse manier) maar laatste maakte wij het eens me Griekse yoghurt en daarvan wil ik graag het recept met jou delen. Super makkelijk te maken en echt heerlijk! Plus, je hebt maar weinig nodig om een lekker stukje gebak op tafel te zetten (voor jezelf of voor een heel gezelschap!).

Kaascake of cheesecake, het is net hoe jij het wilt uitspreken. Laat ik het even makkelijk houden en van cheesecake spreken in dit artikel. Voor dit recept maakte wij zowel kleine gebakjes, dus eenpersoons gebakjes en een grote taart die je in punten kunt snijden. De gebakjes zijn vooral heel handig met verjaardagen bijvoorbeeld, zo kun je het gelijk op tafel zetten en hoeft niet te snijden! Het recept is hetzelfde alleen de vormgeving pas je zelf aan.

Mini cheesecake!

mini cheesecake

Wat heb je voor dit recept allemaal nodig?
– 1 liter Griekse yoghurt (de lekkerste is de donker blauwe bij de Jumbo, dit zijn 2 pakken van 500ml)
– 4 eieren
– 1 zakje bakpoeder
– 1 zakje vanille suiker
– rozijnen naar smaak
– 50 gr. griesmeel
– Bisquits voor de bodem (voor de mini’s gebruik je ronde)
– 2 et. maïzena
– 250 gr. suiker
– 200 gr. boter

Hoe maak je dit?
mini cheesecake
(Het recept/bereidingswijze is eigenlijk hetzelfde als de kaascake met uitgelekte yoghurt)
Meng de boter, suiker en eidooiers door elkaar. Tot een glad beslag. Doe de bakpoeder, maïzena, griesmeel, bij het beslag en meng dit goed door elkaar.
Doe in gedeeltes de griekse yoghurt door het beslag. Als alles door elkaar zit dan doe je het eiwit kloppen, zorg ervoor dat dit goed stijf is. (hier doe je een klein beetje suiker doorheen), en daarna meng je het eiwit met het beslag. Daarna voeg je de rozijnen toe en spatel je dit weer voorzichtig door het deeg.
Leg in een cupcake vorm eerst een bisquitje neer zodat je een bodem hebt. Daarop doe je een goede ijslepel beslag en zo vul je alle vormpjes tot het beslag op is. Je kunt eventueel ook dit recept gebruiken om een grote taartvorm te vullen. Hiervoor kun je het beste vierkante bisquitjes gebruiken in plaats van ronde.
Doe de kaascake in een voorverwarmde oven op 175 graden. Bak de kaascake zo’n 15 tot 20 minuten voor de kleine cupcake vormpjes of 60 tot 75 minuten voor een grote taartvorm tot de kaascake goudbruin en droog is van binnen.

Ook lekker met zelfgemaakte chocoladesaus er bovenop, om het extra feestelijk te maken!

Eetsmakelijk!

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.