Mijnen die ik heb bezocht tot nu toe! – Deel 4

Een paar weken gelden ben ik een nieuwe serie gestart! Eentje die volledig te maken heeft met mijn liefde voor edelstenen, of in ieder geval hoe het allemaal is begonnen! In alle afgelopen jaren heb ik een behoorlijke lijst met mijnen die ik heb bezocht. Vandaag deel 4 waarin ik verder ga met welke mijnen ik heb bezocht, wat er bijzonder is aan die ene mijn en of het de moeite waard is!

In deel 4 deel ik ook weer 2 mijnen waar ik ben geweest de afgelopen jaren. Wat mij opviel in mijn zoektocht op de computer naar foto’s is dat alleen de foto’s die ik heb gemaakt sinds ik mijn blog in 2013 startte bruikbaar zijn voor de artikelen. Dat is voor mij wel even een domper maar desalniettemin wil ik ook over de mijnen schrijven waar ik geen foto’s van kan gebruiken.

Mijnen die ik heb bezocht!

Grube Wenzel
Een voormalige zilvermijn in Duitsland. Het is sinds 2001 te bezoeken en heeft daarnaast ook een kleine museum met onwijs mooie stukken en informatie over de mijn. Voor je de mijn in gaat krijg je een jas aan en een helm op. Het is er het hele jaar door constant 6 graden wat in de zomer echt heerlijk is als je even wilt afkoelen!

Waar: Oberwolfach, Zuid Duitsland

Fluweelengrot
Dit is natuurlijk de bekendste grot van Nederland. Er werd, o werd gedacht, in de 11e of 12e eeuw mergel gedolven. Mergel zijn de bouwsteen van het kasteel wat er gebouwd is. Momenteel zijn alleen de overblijfselen zichtbaar. Momenteel is het enkel nog een labyrint van oude gangen.

Waar: Valkenburg, Nederland

Heb jij wel eens een mijn bezocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.