Mijnen die ik heb bezocht tot nu toe! – Deel 3

Tijd voor een nieuwe serie! Eentje die volledig te maken heeft met mijn liefde voor edelstenen, of in ieder geval hoe het allemaal is begonnen! In alle afgelopen jaren heb ik een behoorlijke lijst met mijnen die ik heb bezocht. Vandaag deel 3 waarin ik verder ga met welke mijnen ik heb bezocht, wat er bijzonder is aan die ene mijn en of het de moeite waard is!

In deel 3 deel ik ook weer 2 mijnen waar ik ben geweest de afgelopen jaren. Wat mij opviel in mijn zoektocht op de computer naar foto’s is dat alleen de foto’s die ik heb gemaakt sinds ik mijn blog in 2013 startte bruikbaar zijn voor de artikelen. Dat is voor mij wel even een domper maar desalniettemin wil ik ook over de mijnen schrijven waar ik geen foto’s van kan gebruiken.

Mijnen die ik heb bezocht!

Besuchersbergwerk Muhlenbergen Stollen
Dit was een hele leuke mijn, want aan de buitenkant zie je alleen een soort houten huisje staan. Eenmaal binnen krijg je een jasje en helm die je aan moet doen en vervolgens ga je de mijn in. Maar om binnen te komen ga je eerst een trap af. Er wordt veel verteld over de geschiedenis van de mijn.

Waar: Bleialf in Duitsland

Besucherbergwerk Silberberg
Deze mijn ga ik nog uitgebreid bespreken in een los artikel, maar hij hoort ook hier in het lijstje thuis. Besucherbergwerk Silberberg ligt in Bodenmais in Beieren, Zuid Duitsland. Hier ben ik in 2017 toen ik aan de prednison zat geweest. Samen met mijn vader ging ik naar de mijn en hier maakte we bij de ingang ook weer een leuke foto in het mijnerspakje. Kan me nog herinneren dat ik onwijs vaak mijn helm kwijt was omdat het er soms wel extreem laag was. Dit is dus een oude zilver mijn voor de gene die dat interessant vindt.

Waar: Bodenmais in Beieren, Zuid Duitsland

Heb jij wel eens een mijn bezocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.