Mijnen die ik heb bezocht tot nu toe! – Deel 2

silberberg in bodenmais

Tijd voor een nieuwe serie! Eentje die volledig te maken heeft met mijn liefde voor edelstenen, of in ieder geval hoe het allemaal is begonnen! In alle afgelopen jaren heb ik een behoorlijke lijst met mijnen die ik heb bezocht. Vandaag deel 2 waarin ik verder ga met welke mijnen ik heb bezocht, wat er bijzonder is aan die ene mijn en of het de moeite waard is!

In deel 2 deel ik ook weer 2 mijnen waar ik ben geweest de afgelopen jaren. Wat mij opviel in mijn zoektocht op de computer naar foto’s is dat alleen de foto’s die ik heb gemaakt sinds ik mijn blog in 2013 startte bruikbaar zijn voor de artikelen. Dat is voor mij wel even een domper maar desalniettemin wil ik ook over de mijnen schrijven waar ik geen foto’s van kan gebruiken.

Mijnen die ik heb bezocht!

Besuchersbergwerk Ramsbeck
In 2017 ben ik met mijn opa op vakantie geweest. Dat vond ik enorm speciaal ook omdat dit een jaar na het overlijden van mijn oma was. Tijdens die vakantie, het was een midweek als ik me niet vergis, zijn we naar Besuchersbergwerk Ramsbeck in Duitsland geweest. We vinden mijnen beiden enorm interessant en dit was redelijk in de buurt van het hotel waar we verbleven. Wat mij het meest is bijgebleven van deze mijn is dat je in een klein karretje de grot in gaat. Onwijs spannend want je zit in het donker en het is niet heel groot dus het paste net met 2 volwassnen. Nadat je in de mijn bent geweest kom je in een soort museum waar ze nog een kleine tentoonstelling hebben. Hierdoor is het ook voor kinderen erg leuk. Buiten voor de mijn zie je ook al overal karretjes.

Waar: Bestwig in Duitsland

Besuchersbergwerk Gottes segen
Dit was 1 van de eerste mijnen die ik ooit heb bezocht. Het was in 2010 dat we tijdens de zomervakantie deze mijn bezochten. We stonden op de camping in Steinach, zuid Duitsland en precies tijdens de finale van het voetbal. Mijn vader had destijds nog een grote videocamera en de man die de rondleiding in de mijn gaf maakte grapjes daarover. Dat hij beroemd zou worden in Nederland, de camera leek een beetje op die van de televisie. Er waren een heleboel kinderen in de groep en we mochten allemaal een keer slaan met een beitel in de stenen wand. Hij zette ook de machine een keer aan om te laten zien wat voor herrie dat maakte. Onwijs leuk!

Waar: Steinach, Zuid Duitsland

Heb jij wel eens een mijn bezocht?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.