Mijnen die ik heb bezocht tot nu toe! – deel 1

Tijd voor een nieuwe serie! Eentje die volledig te maken heeft met mijn liefde voor edelstenen, of in ieder geval hoe het allemaal is begonnen! In alle afgelopen jaren heb ik een behoorlijke lijst met mijnen die ik heb bezocht. Vandaag deel 1 waarin ik vertel welke mijnen ik heb bezocht, wat er bijzonder is aan die ene mijn en of het de moeite waard is!

De komende weken deel ik iedere keer 2 nieuwe plekken waar ik ben geweest. Vertel ik wat ik ervan vond, of het de moeite waard is en waar de mijn of grot precies ligt.

Mijnen waar ik ben geweest – deel 1

Wieliczka zoutmijn in Polen
Dit was niet eens zo heel lang geleden, want in 2016 ben ik namelijk met mijn moeder een midweekje naar Krakau geweest. 1 van de dingen die ik daar heb bezocht is de Wieliczka zoutmijn in het plaatsje Wieliczka in Zuid Polen. Dit is dus een zoutmijn en is werkelijk prachtig! Er is een soort kerkje in de grot met allemaal kandelaars en kroonluchters, werkelijk adembenemend! Je kunt er rondleidingen nemen, die doen ze in verschillende talen en ze nemen je mee door de zoutmijn. Zeker een mijn waar ik nog een keer naar terug wil als ik daar in de buurt ben.

Bovenstaande foto’s heb ik gemaakt in de Wieliczka zoutmijn in Polen!

Besuchersbergwerk Neubulach/Hella Gluck Stollen
Ook deze mijn heb ik in de laatste 10jaar bezocht. Als ik het me goed herinner was het 2014. We stonden toen namelijk op de camping tijdens de finale van het voetbal! Besuchersbergwerk Neubulach/Hella Gluck stollen ligt in het zuiden van Duitsland, in het plaatsje Neubulach. Neubulach is mij vooral bijgebleven omdat het buiten boven de 30 graden was en binnen in de mijn maar 6. We kregen een oranje regenjas aan en een helm op en gingen door hele smalle steegjes de mijn in. Vond het wel een klein beetje claustrofobisch omdat het zo smal en laag was (op sommige stukken moest ik bukken). Rondom de mijn is ook van alles te zien, bijvoorbeeld het vleermuispad! Zeker leuk om ook mee te nemen tijdens je bezoek.

Ken jij 1 van deze mijnen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.