Mijn webshop shop | Nieuwe voorraad inkopen!

seleniet theelichthouder

Een nieuwe maand, dat betekend voor mij vaak nieuwe voorraad inkopen. Dit keer wilde ik het heel specifiek aanpakken wilde ik ook niet afwijken van mijn nieuwe strategie! Benieuwd wat ik heb ingekocht, waarom en wat mijn nieuwe strategie is?

In juni heb ik onwijze records gebroken! Zo was het de maand waarin ik de meeste bestellingen kreeg (172 bestellingen gingen de deur uit), had ik ook een record omzet gehaald en las ik mij in over verschillende methodes die webshop eigenaren toepassen.

Nieuwe voorraad inkopen!

Ik ging nieuwe dingen inkopen, met name een aantal specifieke dingen! Zo ging ik los op de Amethist clusters, kocht ik wat ruwe kilos rozenkwarts en amethist brokken en ook de rozenkwarts theelichten sloeg ik in. Al deze items stonden op mijn lijstje en ben dan ook blij dat ik alles heb kunnen inslaan!

Daarnaast kocht ik ook verschillende verpakkingsenveloppen en cadeauzakjes. Maar die zal je niet terug zien op de webshop, de verpakkingsenveloppen komen alleen op bol en de cadeauzakjes had ik nodig om de cadeautjes te kunnen inpakken die bij de bestellingen komen.

Nieuwe strategie voor mijn bedrijf

Zoals ik hierover al liet doorschemeren heb ik een nieuwe strategie. Persoonlijk vind ik het erg interessant om zoveel mogelijk informatie te verzamelen van ervaren ondernemers. Iets wat mij meteen aansprak is de Profit first methode.

Wat is de Profit first methode?
De profit first methode is een methode dat uit Amerika is gewaaid (offcourse!). Bij deze methode verdeel je al het geld dat je ontvangt over verschillende potjes (bankrekeningen!). De methode heeft zijn naam te danken aan het pakken van de winst. Profit first. Hiermee geef je jezelf een beloning voor het harde werken.

De standaard Profit First Bankrekeningen zijn:

Inkomsten (betaalrekening)

Winst (spaarrekening) 5%

Salaris (betaalrekening) 50%

BTW Belastingen (spaarrekening) 10%

Bedrijfskosten (betaalrekening) 35%

Omdat ik momenteel nog onder de KOR val (dit is het 2e jaar dus geen idee hoelang ik hieronder blijf vallen), dat betekend dat ik momenteel nog niets met BTW belastingen te maken heb. Het potje is al wel aangemaakt maar blijft voorlopig leeg. Ik zal mij dus richten op de andere potjes. Zoals je ziet gaat er van je inkomsten altijd 50% naar salaris. Hierdoor heb je elke maand gegarandeerd salaris, ook al verschilt dit bedrag natuurlijk elke maand.

Kende jij de Profit first methode al?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mijn webshop shop | Nieuwe voorraad inkopen!

  1. Zo leuk en fijn dat je veel verkocht uit jou webshop.
    Fijne tips.

    Een mooie dag….

Comments are closed.