Mijn webshop | Een plaatsnamen kaart!

Het was zo rond januari 2021 dat mijn zoektocht naar een plaatsnamen kaart begon. En in mei vond ik dan eindelijk precies wat ik zocht al die tijd. Nu vraag je je vast af, wat moet je met een plaatsnamen kaart voor je webshop? Laat me dat uitleggen in dit artikel!

Toen ik nog werkte in de schoonmaak, kwam ik vaak bij bedrijven die van die mooie grote landkaarten hadden van onder andere Nederland. Al die mooie punaises in verschillende plaatsen gedrukt, bracht mij op het idee om zoiets ook te gaan doen voor de webshop. Vanaf januari hield ik alle plaatsnamen bij waar de pakketjes naar toe gingen.

Wat moet je met een plaatsnamen kaart?

Het leek mij dus echt een heel tof idee om op een kaart bij te houden welke plaatsen in Nederland ik al gehad had qua pakketjes. Nu kon ik natuurlijk gaan voor een soort gelijk iets zoals al die transportbedrijven doen. Maar dat vond ik niet helemaal mijn ding, veel te druk qua kleuren en al die punaises maakte het er niet heel overzichtelijk op! Ik wilde iets zwart wits en het liefst nog iets wat ik dan kon gaan inkleuren of wegkrassen.

Die vond ik! Ik bestelde de kaart via kaartenenatlassen.nl (zelf betaald, absoluut niets gesponsord aan!) en ik was een 2800 plaatsen kaart rijker. Het is een best grote kaart, daardoor kun je alle plaatsen goed zien. Ik koos ervoor om de plaatsen die ik vanaf januari bij hield te gaan inkleuren met een roze stift. Hierdoor kun je goed zien waar alle pakketjes naar toe zijn gegaan en welke plaatsen nog ontbreken.

Waar de meeste bestellingen naar toe gaan?

Op stip staat de plaats Amsterdam, daar gaan dagelijks pakketjes naar toe. Maar als ik kijk naar welke provincie de meeste pakketten vanaf januari zijn gegaan is dat overduidelijk Zuid Holland.


Nu heeft de ene provincie meer plaatsen dan de andere en heb ik totaal zo’n 2800 plaatsen op de kaart staan. Moet zeggen dat ik wel heel erg benieuwd ben of ik ook alle plaatsen ga in kunnen kleuren. Inmiddels heb ik al ruim 350 plaatsen ingekleurd en daar zullen vast nog veel meer plaatsen bij komen. Ik heb zelf een plaats op één van de Waddeneilanden ingekleurd.

Nu heb ik deze kaart gekocht omdat ik dat zelf erg leuk vond. Het is natuurlijk niet iets wat je standaard doet bij het hebben van een bedrijf/webshop. Maar ze zeggen wel eens dat je het voor jezelf ook leuk moet maken. Nu houd ik echt van mijn webshop, dat doe ik echt met heel veel liefde, maar dit maakt het nog leuker! Zeker als ik weer een nieuwe plaats kan inkleuren. Dit doe ik overigens elke woensdag ochtend. Ik schrijf dagelijks op een blaadje alle plaatsnamen waar de pakketjes naar toe gaan en heb de woensdag ochtend gekozen om te gaan kleuren.

Wat vind jij van zo’n plaatsnamen kaart?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mijn webshop | Een plaatsnamen kaart!

Comments are closed.