Mijn travel bucketlist

Fotoreportage Krakau

De smaak van stedentrippen heb ik nu lekker te pakken, en daarom maakte ik een lijstje naar welke steden ik graag een keer wil. Dit lijstje heet mijn ‘ travel bucketlist ‘ en die deel ik vandaag heel graag met jullie. Welke steden zou ik graag een keer bezoeken?

Mijn eerste stedentrip was naar Krakau en dat vond ik echt prachtig. De stad is echt een heerlijke plaats om jezelf te verwennen en even uit je dagelijkse sleur te komen. Er is voldoende te zien, ook in de omgeving, en het is allemaal ook nog eens heel betaalbaar. Daar kreeg ik de smaak te pakken van stedentrippen. Nou ga ik bijna elk jaar wel op vakantie, maar niet naar een specifieke plaats om die te ontdekken. Ook dat vind ik heel erg fijn. In dit artikel deel ik steden waar ik graag een keer naar toe zou willen.

Mijn verwachtingen

Voor mij is het eigenlijk helemaal niet moeilijk om zo’n lijstje op te stellen. Ik ga graag naar het buitenland, en vind nieuwe plekken ontdekken heel erg fijn. Een aantal landen spreken mij daarbij aan, en een aantal landen vooral niet. Dat kun je in dit lijstje dan ook goed terug zien. Waar sommige meiden van mijn leeftijd graag uitgaanssteden bezoeken, zoek ik het liever wat rustiger op. Cultuur, geschiedenis, en lekker eten staan daarbij op mijn eerste plaats. Dat is voor mij erg belangrijk bij het ontdekken van nieuwe plekken.

Mijn Travel bucketlist

– Wenen (Oostenrijk) ; Ik zou heel graag een stedentrip maken naar Wenen. Daar wil ik al sinds ik een klein meisje was naar toe. Met als eerste bezichtiging natuurlijk het paleis van Sisi. Ja, ik droom nog steeds van een sisi bruiloft.

– Berlijn (Duitsland) ; Heel graag zou ik hier de geschiedenis willen opzoeken. Berlijn is natuurlijk ‘de’ stad van de geschiedenis, en hier zijn heel veel dingen die ik graag zou willen bezichtigen.

– Parijs (Frankrijk) ; Uiteraard wil ik heel graag de Eifel toren zien, en alle andere mooie kunstwerken in de stad. Lekker slenteren tussen de oude steegjes lijkt me prachtig.

– Praag (Tsjechië) ; Deze stad moet heel erg op Krakau lijken, althans volgens de foto’s. Omdat die stad mijn hart gestolen heeft, wil ik ook graag kennis maken met Praag.

– Rome (Italië) ; Spreekt me aan vanwege de Romeinse geschiedenis. Lijkt me een hele mooie stad vol met prachtige herinneringen uit de geschiedenis.

Dat zijn alle steden die voor nu op mijn bucketlist staan. Voor nu allemaal steden binnen europa. Maar ik denk dat ik niet zo snel een stedentrip buiten europa zou boeken. Ik wil daar mee tijd en ruimte voor hebben, en niet enkel 1 stad bezoeken buiten europa. Zo staat Hawaii sinds mijn 14e al op mijn lijstje om eens te gaan zien. Helaas is de reis daarnaar toe iets te duur, en laat mijn portemonnee dat helaas niet toe.

Vraag: Naar welke steden zou jij heel graag eens gaan?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Mijn travel bucketlist

  1. Leuk om te lezen! Ik ben zelf ook nog niet in Praag, Berlijn en Wenen geweest, ik zou deze steden ook erg graag willen bezoeken. Veel liefs!

    1. Dankjewel! Zelf staat van al deze steden Wenen toch wel bovenaan het lijstje. Al is dat meer om het paleis van Sisi, haha. Liefs

  2. Wat leuk om te lezen naar welke steden je nog eens zou willen bezoeken!! Rome , Berlijn en Parijs ben ik geweest en is echt een aanrader!!! Top steden!!

    Ik zou nog wel naar Krakau willen bezoeken!! En naar Marrakech ( voor een lang weekend 🙂

Comments are closed.