Mijn moestuin | Update midden maart 2021

Hoe gaat het met de moestuin? Wat groeit er momenteel, wat zijn mijn plannen verder en wordt de moestuin net zo groot al vorig jaar? Dus een update van mijn moestuin anno midden maart 2021. Inclusief foto’s van hoe mijn moestuin op dit moment eruit ziet.

Mijn moestuin bestaat momenteel uit 3 fruitbomen, een passievrucht plant, maggieplant, aardbeien, rabarber, zuring en knoflook. Heel leuk trouwens is dat de fruitbomen al blaadjes krijgen! Maar er is meer!

Moestuin update maart 2021

De vensterbank staat al een paar weken vol met potjes en bakjes. Als straks alles weer naar buiten kan, dan heb ik in ieder geval (hopelijk) al sterke plantjes en duurt het ook niet eens zo lang voordat de eerste vruchten gaan groeien. Maar eerst moet alles nog flink groeien en het natuurlijk ook warmer worden buiten.

Wat er op dit moment in de vensterbank staat?
– Watermeloen
– Tomaat
– Cherry tomaat
– Courgette
– Gele boontjes
– Paprika
– Augurken
– sla
– Dille
– Basilicum

Wat is het plan verder?


Natuurlijk is dit nog niet alles wat er in de moestuin komt. Zo heb ik namelijk een zak met pootaardappelen en uien liggen. Dit jaar geen rode uien want die kon ik nergens krijgen helaas, maar het worden gewone gele uien. Daarnaast wil ik ook nog bietjes en radijsjes gaan zaaien, echter wil ik die wel gelijk buiten zaaien zodat het gelijk goed kan groeien. Dus daarvoor moet ik nog even wachten.

Daarnaast wil ik net als vorig jaar weer een soort kasje maken voor de bakken. Zo kan ik al eerder de plantjes buiten zetten zonder dat ze kapot gaan door de kou. Vooral de courgette plantjes groeien onwijs hard en voordat ik straks bloemen binnen krijg wil ik ze graag buiten hebben. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de gele boontjes.

Bij de volgende update in april hoop ik dat de moestuin al echte vormen aan gaat nemen!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mijn moestuin | Update midden maart 2021

Comments are closed.