Mijn moestuin | Update eind juli 2022

moestuin juni 2022

Ik vond het wel weer eens tijd voor een nieuwe update van mijn moestuin. Het is inmiddels eind juli en de moestuin is extreem veranderd sinds de vorige update. Benieuwd hoe het nu met de moestuin gaat en of ik er meer van heb kunnen snoepen?

Tussen de vorige update en deze update zit een onwijs groot verschil! Ook heeft het extreem gestormd hier waardoor een deel van de tomaten gered moeten worden. Helaas was er 1 plant heel erg afgebroken, maar de rest heb ik kunnen redden gelukkig. Maar hoe is het met de rest van de moestuin?

Update eind juli 2022 – mijn moestuin

Het zat niet altijd even mee. De vorige update had ik nog 3 hele mooie watermeloen planten met 5 vruchten eraan. Moet ik nu helaas schrijven dat er door een rare plaag de 3 planten het niet gehaald hebben. Ze stonden in het kasje en blijkbaar moet er iets aan ongedierte in het kasje gekomen zijn op de momenten dat hij even open stond. Met de courgettes gaat het wel redelijk goed alleen de vruchten hebben het niet overleefd, maar de plant groeit wel door en geeft ook weer nieuwe vruchten.

De aardbeien zijn zich inmiddels aan het vermeerderen, maar ze zijn wel gestopt met het geven van bloemen en dus nieuwe aardbeien. De tomaten die ernaast staan hebben we net besproken. Er zitten extreem veel trossen aan, de meeste met 6 tomaten!

Kruiden en groente

De knoflook die ik vorig jaar oktober in de grond heb gezet, heb ik inmiddels geoogst en hangen nu om te drogen. De dille eten we dagelijks en hebben ook al zaadjes, dus ik gok dat we het volgend jaar door de hele tuin hebben zitten. De munt hebben we deels ingemaakt met ijsblokjes in de vriezer maar ook een deel laten drogen voor thee. De rest gebruiken we dagelijks als verse muntthee. De wortels groeien ook eindelijk en de aardappel die onder de kruidenbak staat is inmiddels aan het vergaan dat betekend dat we binnenkort de aardappels kunnen oogsten.

Dan hebben we aan de andere kant nog van de tuin en daar groeien de bietjes, komkommers, sla, gele boontjes, rabarber en salie. Over de salie gesproken, die is echt extreem! De komkommers groeien ook super goed en produceert zelfs een mega komkommer, hij is al meer dan 20cm lang! De bietjes gaan langzaam, maar goed, ik denk dat we die binnenkort ook kunnen eten. Dan de gele boontjes, ik heb er al een maaltijd mee gegeten en ze waren heerlijk! Er ligt inmiddels alweer een volgende maaltijd in de koelkast en ze groeien lekker door dus daar kunnen we nog wel even van eten.

Dit keer even geen update over de voortuin, want daar is niet veel aan veranderd, behalve dat alles extreem goed groeit!

Zal het weer mee blijven doen en kunnen we nog maanden van de moestuin eten?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.