Mijn moestuin | Update eind augustus 2022

moestuin

Het is alweer een paar weken geleden dat ik de laatste moestuin update schreef. Tijd on jullie bij te praten want het is hoog zomer en dus tijd voor oogsten, inmaken/invriezen en smullen!
Benieuwd hoe het met de moestuin gaat?

Er is veel veranderd sinds de laatste update waarin ik vertelde dat de watermeloenen het niet hadden overleefd door een mysterieuze plaag. Die plaag hebben we inmiddels een naam kunnen geven, namelijk spint!

De moestuin groenten

Laat ik beginnen met de groenten in de moestuin. De bietjes/krootjes groeien goed en ik denk dat deze de volgende update wel geoogst kunnen worden. Ik wil ze door laten groeien tot grote knollen zodat we er meerdere keren van kunnen eten. De gele boontjes staan er in de buurt en hiervan hebben we al 2 keer kunnen eten, maar.. Helaas is hier ook spint op gekomen. Sinds ik de eerste beestjes zag ben ik elke dag de plantjes goed vochtig gaan houden. Een aantal plantjes hebben dat niet gered, een aantal anderen lijken er bovenop te komen en maken zelfs al nieuwe bladeren aan.

De komkommers die daar weer naast staan hebben hier ook last van helaas al heeft daarvan 1 plant her niet gered en de rest groeit als kool! We hebben al een 5tal mega komkommers geplukt en opgegeten. Ze zijn echt heerlijk!
De sla is inmiddels voorbij en deze heb ik ook al opgeruimd uit de tuin. Verder staan er nog volop kruiden in de tuin!

Mega tomaten?


De tomaten hebben het dit jaar echt naar hun zin. Zo heb ik al 2 zakjes met 500gram tomaten in blokjes gesneden en ingevroren in de vriezer. Zo hebben we straks in de winter ook verse tomaten sap /blokjes die we kunnen gebruiken bij macaroni of soep! Natuurlijk snoepen we ook zo van de tomaten hoor! Er is al ruim een kilo doorheen gegaan en het ziet er niet naar uit dat we te kort gaan komen want er hangen ontzettend veel trossen!

Dan hebben we nog de courgettes, los dat het hele grote planten zijn, groeien de vruchten niet verder dan goede 10cm en worden vervolgens geel en sterven af. Hier baal ik echt van maar is helaas vrij weinig aan te doen.

En dat was volgens mij alles wat ik kan vertellen. Het gaat erg goed, ondanks de spint maar ik blijf optimistisch!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.