Mijn moestuin | Update begin mei 2023

moestuin

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een min moestuin update schreef. Tijd om jullie bij te praten over het moestuin seizoen van 2023. Wat groeit er nu eigenlijk in de tuin, hoe gaat het met de fruitbomen en wat gaat er niet helemaal goed? Laten we maar snel verder gaan.

Laten we met het positieve nieuws beginnen, want dat is er genoeg! En daarnaast is het niet echt negatief nieuws, maar eerder een kleine tegenvaller na al de inspanning die ik al heb geleverd aan de moestuin.

Moestuin – Fruitbomen

De hoeveelheid bloemen die er aan de kersenboom zitten, is echt onvoorstelbaar. De bloemetjes hebben inmiddels plaats gemaakt voor steeltjes waar de kersjes aan gaan groeien. Ook de pruimenboom en de druiven groeien super goed. De pruimenboom heeft ook meerdere bloemen maar niet zoveel als de kers. Bij de druiven duurt het nog even voor we trosjes gaan zien.
De vijg geeft nu bladeren en ik ben dan ook mega benieuwd of er dit jaar vijgen aan gaan komen!

Moestuin – Groenten

De bieten worden al mooi groot en ik verwacht met een week of 3 dat er al mooie knollen tevoorschijn zijn gekomen. Ook de prei is al 3x zo groot als toen ik ze kocht, overigens wat dit het enige wat ik voorgezaaid kocht. De tomaten heb ik laatst voor het eerst bijgesnoeid net zoals de komkommer. Over die laatste gesproken, ik heb 1 plant over die inmiddels een 9tal komkommers aan de plant heeft hangen. De gele boontjes hadden het ook niet echt naar hun zin. Ik heb nog 4 plantjes over die sterk genoeg zijn en heb dus flink veel bijgezaaid in de bak buiten.
De sla groeit als kool, nog een weekje of 2 en het zijn allemaal flinke kroppen die gegeten kunnen worden. Als laatste hebben er nog een bak met watermeloenen. Ook die doen het super. Heel benieuwd of we watermeloen krijgen dit jaar!

Verder staan er in de tuin natuurlijk de nodige kruiden. Denk aan Dille, Salie, Peterselie, munt, kamille, basilicum en die groeien super goed. Wordt al dagelijks gebruikt met eten! En als allerlaatste de aardbeien. Dat worden joekels als ik de bloemen mag geloven, het is 1 grote bloemenzee bij de aardbeien dus dat beloofd veel goeds!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.