Mijn moestuin | Update begin mei 2022

De vorige moestuin update was van maart, dus tijd voor een nieuwe update begin mei 2022. Mijn moestuin groeit inmiddels al behoorlijk hard. De eerste gele boontjes hebben we al gegeten en ook de sla is al meerdere keren op ons bord beland. En dan is het nog maar het begin! Benieuwd hoe het nu met de moestuin gaat?

De vorige update was nog dat ik de plantjes had voor gezaaid en dat ze in bakjes op zolder stonden. Inmiddels staat alles buiten (met uitzondering van de watermeloen en courgette). Het groeit zo extreem hard en we hebben zelfs al meerdere dingen kunnen eten uit de tuin.

Wat staat er momenteel in de tuin?

Laten we beginnen bij wat er nog binnen staat. Dat zijn de 2 courgette planten en de watermeloen. De courgette hebben al meerdere vruchten eraan en ik kan echt niet wachten tot ik hiervan kan eten. De ene plant op de foto heeft zelfs al 4 vruchten, dus hopelijk heb ik hiervan de hele zomer vruchten!

De watermeloen groeit ook lekker. Ze gingen behoorlijk langzaam maar nu het steeds wat warmer wordt heeft hij er ook zin in. Natuurlijk is watermeloen best wel lastig met het Nederlandse weer, maar vorig jaar is het ook gelukt om 1 grote watermeloen te kweken, dus wellicht dat het nu weer lukt (zeker omdat ik nu al planten heb en vorig jaar pas deze tijd begon met zaaien).

Dan heb ik verder ook nog Basilicum en 1 krop sla binnen staan, maar dat is meer omdat ik nog geen plek heb gemaakt buiten. Nu we het toch over de sla hebben, we hebben de sla al meerdere keren gebruikt en dat kun je nu niet eens meer zien, zo hard groeit het! We hebben ook 6 nieuwe plantjes bij gezaaid zodat we de rest van de zomer sla kunnen eten. Heerlijk!

Dan naar buiten!


Buiten in de tuin staat natuurlijk het meeste. Ik heb niet alles op de foto gezet want dat zouden nogal veel foto’s worden. Ik heb de foto’s uitgekozen waar ik het meeste over ken vertellen.

De kruiden bak gaat onwijs goed. Op de foto zie je links alle knoflook, in het midden munt, dan mini sprietjes zijn bosui, radijs en wortel, een verdwaalde kamille en ui. Ervoor staat een verdwaalde aardappel, die blijkbaar vorig jaar ergens in blijven liggen. Dus tja die moest ik dan wel in een bak zetten. De munt is trouwens de 2e plant die je op de foto ziet, aan de rechterkant in de hoek ziet je ook een bak en daar zit nog veel meer munt in. Heerlijke elke dag munt thee!


Aan de andere kant van de bak waar de munt in zit staat een lange bak waar onder andere de komkommers en augurken in zitten, maar ook de gele boontjes en 2 kroppen sla. Maar ik wilde deze andere bak laten zien. Daar zit namelijk bij het stro op de foto allemaal aardbeien. En achteraan in de bak zitten allemaal tomaten planten. Ervoor zie je aardbeien, sla verdeeld in meerdere bakken, salie en wat je net niet meer ziet op de foto zijn de bietjes/krootjes. Het groeit allemaal zo ontzettend goed. En kun je je voorstellen dat we al een paar keer hebben gegeten van de kroppen sla die je op de foto ziet (de 3 grote kroppen, de andere mini plantjes hebben we dus opnieuw gezaaid).


Als laatste hebben we dan de fruitbomen. Op de foto zie je de kersenboom. En hoe schattig is dat ene kersje wat er al aanhangt. Heerlijk vers fruit! Naast de kers hebben we natuurlijk ook nog de gele pruim, witte druif en de vijg. De pruim heeft nog maar 1 bloemetje gehad en ik hoop dat daar nog meer aan komt. De vijg groeit ook ineens weer super hard en heeft al extreem veel bladeren. De druif is ook goed aan het groeien, maar nog geen vruchten gezien (misschien ook nog wat te vroeg!).

Dus het gaat echt heel goed met de moestuin. Hopelijk blijft het zo goed gaan en kunnen we straks volop eten uit onze eigen tuin. Smaakt ook zoveel lekkerder!

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

1 comments on “Mijn moestuin | Update begin mei 2022

Comments are closed.