Mijn moestuin | Hallo lentekriebels!

voorjaarsschoonmaak, makkelijke moestuin app

Ja ja, ik heb er onwijs veel last van, die lentekriebels! Inmiddels ben ik alweer een paar weken bezig met mijn moestuin. Nog niet buiten natuurlijk, maar ik heb al wel een aantal zaadjes voor gezaaid binnen. Dit jaar wordt hij nog groter en doordachter, hallo lentekriebels!

Qua plekken blijft mijn moestuin bijna hetzelfde, echter kan ik nu ook een deel van de voortuin gebruiken om bakken neer te zetten. Dat geeft mij nog meer ruimte en mogelijkheden en dat zorgt natuurlijk voor de eerste kriebels. Wat zijn de plannen voor mijn moestuinseizoen van 2021?

Lentekriebels – Het plan

De eerste dingen zijn al ontkiemt en groeien inmiddels best goed in de vensterbank. Zo heb ik een aantal dingen al voor gezaaid omdat ik gewoon niet kon wachten. Wat dat betreft ben ik dit jaar eigenlijk nog laat begonnen, vorig jaar had ik al een hele verzameling in de vensterbank staan. Dit jaar iets kleiner en later aangepakt maar wel meer doordacht.

Dingen die al zijn gezaaid binnen
– Sla
– Tomaat
– Courgette
– Augurk
– Cherrytomaatjes
– Dille
– Aubergine
– Watermeloen
– Prei

Zo wil ik dit jaar het iets anders aanpakken. Er komen nog gele boontjes bij (die zaadjes moet ik nog even zien te krijgen) en wil ik nog paprika’s. Overigens zijn die zaadjes inmiddels uitgelegd om te laten ontkiemen. Het voordeel van nu al voor zaaien binnen is dat ik hopelijk straks mooie sterke en grote plantjes in de tuin kan zetten wanneer het weer het toelaat.

Ook dit jaar weer een moestuin serie?


Ja zeker! Ook dit jaar komt er weer een moestuin serie op mijn blog online. Ik ga niet elke week schrijven over de moestuin, maar wil zeker 2 keer per maand een artikel wijden aan de moestuin. Vorig jaar heb je al heel veel tips en tricks kunnen lezen op mijn blog. Hoe je het beste begint, hoe je ook op een balkon een moestuin kunt hebben. Naast de dingen die gezaaid zijn heb ik ook nog 4 fruitbomen. De kers en pruim zijn echt al stevige boompjes die vorig jaar ook al wat fruit hebben gegeven. De vijg moet echt nog gaan groeien en ik hoop echt oprecht dat ik dit jaar de eerste tekenen kan zien van vrucht. Maar ook heb ik een passievrucht die ik in de volle grond heb gezet tegen het huis aan. Daarnaast zit ik eraan te denken om druiven te kopen en die als een soort boog voor het raam te laten groeien. Al moet ik dat misschien eerst nog even gaan afstemmen met mijn ouders, haha.

Anyway, het begin is er. De eerste plantjes zijn aan het groeien en ik hoop binnenkort foto’s te delen van de plantjes.

Ga jij dit jaar een moestuin beginnen?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.