Mijn moestuin |Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

mijn moestuin

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets deelde over mijn moestuin. Niet getreurd, de komende tijd zal ik wat meer gaan posten over mijn groeiende moestuin! Want ik heb namelijk nieuwe groenten en fruit erbij. Bij Intratuin kocht ik aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom. Wat ik nu allemaal in mijn moestuin heb staan en hoe het gaat? Let’s talk about it!

Vorig weekend wilde ik heel graag even kijken bij de Intratuin of er eindelijk meer kruiden, groenten en fruit te koop was. En dat was er zeker! Moet zeggen dat het per winkel wel heel erg verschilt want bij een ander filiaal waar ik ook naar toe was gegaan hadden ze veel meer.

Hoe mijn moestuin er nu uit ziet?

Het is nog groeiende maar dit staat er op dit moment allemaal in mijn moestuin:
Aubergine plant
– Snacktomaatjes plant
– Aardbeien (heel veel!)
– Basilicum
– Munt
– Peterselie
– Bieslook
– Selderij
– Maggieplant
– Champignons
– Pruimenboom
– Kumquat
– Limetto (kruising mandarijn en citroen)
– Rozemarijn
– Dille
– Kamille
– Aardappelen
– Rabarber

Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

Ik kon het niet laten om nog een aantal leuke items te kopen voor mijn moestuin. Oke, ik moet toegeven dat dit wel echt de max is voor nu want veel ruimte heb ik niet meer (zeker als straks alles nog groter groeit!). Bij Intratuin kocht ik Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom. Ik zag de aubergine plant staan met daaraan 2 mini aubergine vruchten en ik was verkocht. Deze was wel wat prijzig, namelijk 10euro maar hoe leuk is het om je eigen aubergine te hebben groeien in de tuin. Er zitten ook veel knoppen en bloemen aan dus wat mij betreft voor nu een prima prijs. De snacktomaatjes waren in de aanbieding voor 7euro en daarvoor krijg je ook een grote plant met daaraan al heel veel vruchten. Maar ik denk dat hier zeker ook nog bloemen aan komen nu ik ze in goed bemeste tuinaarde heb gezet. En dan de pruimenboom! Hier ben ik zo onwijs blij mee en gelukkig is mijn moeder hier ook heel blij mee want deze komt in de voortuin te gaan waar hij mooi mag groeien en vooral veel pruimen mag maken. Het zal nog wel even duren voor we echt een leuke oogst hebben maar dat is juist leuk.

Hoe nu verder?

Om je een beeld te geven van hoe ik alles tot nu toe erbij heb staan heb ik een aantal foto’s genomen. Zo kun je zien dat je voor een moestuin zeker geen mega grote tuin nodig hebt en je in plantenbakken ook al een heel eind komt!
mijn moestuin
Ik ben momenteel nog bezig met de zaadjes uit laten komen en hoop dan dat ik kamille, dille en nog meer peterselie mag toevoegen aan de moestuin buiten.

Welke plant lijkt jou leuk om te houden?

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Mijn moestuin |Aubergine, snacktomaatjes en een pruimenboom!

  1. Zo leuk om te zien dat je diverse planten hebt met kruiden etc…..
    Het groeit allemaal zo goed.
    Ben heel erg benieuwd wat je doet om ongedierte hiervan weg te houden…..
    Ik zal binnenkort ook eens naar het tuincentrum gaan om te kijken wat ze allemaal verkopen….

    Een fijne dag 😉

Comments are closed.