Mijn metaaldetector hobby? Jou vragen mijn antwoorden!

metaaldetector hobby

Ik krijg de laatste tijd best wel wat vragen over mijn hobby’s, daar ik ook regelmatig foto’s deel van mijn metaaldetector avonturen!, en het leek mij wel leuk om alle vragen te bundelen en in een artikel te beantwoorden en mijn verhaal met jullie te delen! Ben jij benieuwd naar mijn hobby (naast bloggen)? Ik beantwoord een heleboel vragen en vertel je een aantal van mijn avonturen.

Een hobby die je niet vaak hoort, metaaldetectie / metaaldetector hobby. Vorig jaar (2017) had ik er samen met mijn jongste broertje al vaak over gesproken. Het leek ons namelijk heel erg gaaf om dit eens te proberen. Helaas werd ik ziek en had ik ook geen kracht in mijn armen om iets te doen. Maar begin 2018 kocht ik toch een simpele metaaldetector en ging ik samen met mijn ouders en oudste broertje een keer naar het bos om te zoeken. Ik vond een jacht slaghoedje uit 1976 en hier ontstond mijn enthousiasme voor metaaldetectie.

Metaaldetectie, een bijzondere hobby

metaaldetector hobby
Je kunt je misschien voorstellen dat in je eentje zoeken nou niet echt heel leuk is. Dus rond juni 2018 kocht ik een 2e metaaldetector, dit keer een iets duurdere zodat ik samen kon zoeken met iemand. Ik had altijd al een grote interesse in de Tweede Wereldoorlog en dit werd door de metaaldetector alleen maar groter. Inmiddels meer dan 70 jaar geleden (73 jaar) en voor ons geschiedenis. Maar er is nog overal zoveel geschiedenis te zien en vinden! En hoe gaaf is het om steeds iets meer te weten te komen van de geschiedenis die wij zelf nooit meegemaakt hebben? Inmiddels heb ik meerdere dagboeken, informatieboeken, boeken en verslagen gelezen over de tijd 1940/1945 in de omgeving waar ik woon. Je kunt je haast niet voorstellen hoe het moet zijn geweest. Maar het is natuurlijk meer dan alleen op zoek gaan naar dingen uit de Tweede Wereldoorlog! Je vind ook heel veel spulletjes uit deze tijd, muntjes, speelgoed en heel veel afval!

Mijn bescheiden vondsten

metaaldetector hobby
Tijdens mijn paar maanden dat ik actief aan het zoeken ben met de metaaldetector heb ik al redelijk veel de natuur opgeruimd! (Ik neem alles wat ik vind mee, dus ook de rommel die andere achter laten zoals papier/plastic/etc!) Heel veel van de dingen die ik vind zijn niet terug te identificeren en gaan dan in de oud ijzer bak die ik eens in de zoveel tijd weg breng. Maar ik heb ook vondsten die wel goed te herkennen zijn zoals bijvoorbeeld kogelhulsjes en slaghoedjes (allemaal leeg en dus absoluut niet schadelijk!), een speelgoed autootje, flessen, muntjes (zowel oud geld als euro’s!), glaswerk, knoopjes van kleding, hondenpenning, spijkers/schroeven en nog veel meer andere materialen. Een vondst waar ik het meest trots op ben is de Britse munitiekist C239 CSS 1943 waar vroeger de 5,5inch Howitzer bommen in zaten. Hij is een vrij grote en zware kist maar echt, iets wat zo oud is en er nog zo redelijk goed uit ziet verdiend een plekje om te schinen! Zie je als beautyblogger met een bepaalde lipstick.

Win win situatie!
Een win win situatie aangezien ik én bezig ben in de natuur (lekker een frisse neus halen!), de natuur opruim van de rommel die het zelf niet kan opruimen én ook nog eens leuke dingen vind! Voor mij zeker een ideale situatie aangezien ik (zoals jullie misschien wel weten) fibromyalgie heb waardoor ik vaak veel pijn heb in mijn lichaam. Door voldoende te bewegen en ook blijven te bewegen wordt het dragelijker en bouw je natuurlijk ook een bepaalde conditie op.

Wat vind jij van mijn hobby?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Mijn metaaldetector hobby? Jou vragen mijn antwoorden!

    1. Dankjewel! Zeker interessant want je weet nooit of je iets vind en wat je dan vind. Altijd een verrassing, haha.

      Jij ook een fijn weekend!

Comments are closed.