Mijn kruidentuin avontuur 3

mijn kruiden avontuur

En toen was het alweer tijd voor een update over mijn kruidentuin avontuur 3. Ik moet zeggen dat het minder goed gaat als ik had gehoopt. Wat dan precies niet goed gaat, vertel ik je uiteraard in dit artikel. En ik laat je natuurlijk ook zien hoe het er nu voor staat met mijn kruiden!

Het gaat minder goed als dat ik gehoopt had. Er zijn een aantal potjes met kruiden die niet uit komen, en dat zijn er eigenlijk meer dan dat ik zelf in eerste instantie had gedacht. Zo is bijvoorbeeld de Kervel, bieslook en anijs niet uitgekomen. Daarnaast zijn er wel een aantal kruiden die het heel erg goed doen!
kruidentuin avontuur 3

Kruidentuin avontuur 3

Zijn de kruiden als Dille, peterselie, en koriander echt omhoog geschoten, zijn andere kruiden helaas in hun zaadje gebleven. Niets aan te doen, en we gaan lekker verder met de kruiden die het wel doen. Eerst wilde ik nog nieuwe zaadjes erbij halen, maar toch maar besloten om dit niet te doen. Ik krijg het de komende maanden best wel druk en het dan niet zo heel erg veel tijd over om bezig te zijn met tuinieren. Daarom houd ik het bij de zaadjes die wel doen, en kan ik ze alle ruimte geven die ze nodig hebben.
kruidentuin avontuur 3

Zo heb ik bijvoorbeeld de Koriander en Dille al in een grote pot gezet, en ga ik dat binnenkort ook doen met de Peterselie, Basilicum en Marjolein. Verpotten betekend ook meer ruimte die in beslag wordt genomen, dus hoe ik dit allemaal ga doen is nog een raadsel. Het staat nu al een paar weekjes beneden in de vensterbank zodat het als het mooi weer is ook lekker naar buiten kan. Als het weer het toelaat en het echt lekker warm wordt in de nacht, dan blijven de kruiden gewoon buiten staan.
kruidentuin avontuur 3

Hoe het nu verder gaat

Misschien dat er na deze update nog 1 laatste update verschijnt als afscheid zeg maar. Ik ga de potjes waar niets omhoog is gekomen (want het is onderhand al wel een week of 8 geleden dat ik ze gezaaid heb), gooi ik weg. Zo creëer ik op dit moment iets meer ruimte in mijn kleine kweekkast en de zaadjes die wel omhoog zijn gekomen de kans geef om nog wat verder te groeien. Ik hoop dat ik in mijn volgende en waarschijnlijk laatste update kan schrijven dat de kruiden volledig zijn uitgegroeid en ik hier heerlijke dingen mee kan gaan maken. Uiteraard zullen er dan rond de zomer (juli/augustus/september) ook recepten mee volgen. Denk aan heerlijke kruidenolies, recepten waar Dille in verwerkt is, maar nog veel meer. Ik heb erg veel ideeen die ik hoop ik allemaal kan gaan uitwerken (als de kruiden meewerken!).

Welke kruiden vind jij lekker?

One thought on “Mijn kruidentuin avontuur 3

  1. Jammer dat ze niet allemaal omhoog zijn gekomen.
    Ik kan de zaadjes van de Welkoop aanraden, die doen het erg goed :).

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: