Mijn kruiden avontuur #2

mijn kruiden avontuur

Inmiddels zijn we alweer een tijdje verder en is er behoorlijk veel gebeurd in mijn kruiden avontuur. Met nog 15 extra verschillende kruiden, ga ik een leuke aanvulling geven op deze serie. Welke kruiden er bij zijn gekomen, en hoe het gaat vertel ik je graag in dit artikel.

Bij de Action kocht ik de vorige keer Peterselie. Dat schreef ik al in mijn eerste artikel van deze serie. Maar ik kocht nog meer bij de Action. Namelijk 3 doosjes met 5 verschillende kruiden, en een kweek kasje (2,29euro). Graag vertel ik je dan ook welke kruiden er bij zijn gekomen, en wat mijn plannen verder zijn.

Mijn kruiden avontuur deel 2

Ik kocht bij de Action voor 0,59cent per doosje, 3 doosjes met 5 verschillende kruiden erin. Mediteraanse kruiden, thee kruiden, en keuken kruiden. Schot in de roos wat mij betreft, want voor 0,59cent mag ik niet klagen wat betreft de hoeveelheid aan zaadjes. In elk zakje zat een behoorlijke hoeveelheid zaadjes. Normaal gesproken zit er niet zoveel in zo’n zakje, maar dat viel me alles behalve tegen. Er zat tussen de 2 en 8 gram zaadjes in, wat ik toch best netjes vind. Ik kon van bijvoorbeeld Dille 5 bakjes maken, hetzelfde geldt voor de Kervel. Van de andere heb ik bijna allemaal 2 bakjes goed kunnen vullen. Hieronder een lijstje met welke kruiden er bij doosje in zitten:

Mediteraanse kruiden:
– Basilicum
– Koriander
– Kervel
– Tijm
– Oregano

Thee kruiden:
– Anijs
– Dille
– Lavendel
– Kamille
– Munt

Keuken kruiden:
– Marjoraan
– Peterselie
– Bieslook
– Munt
– Selderie
kruidentuin

Een mooie variatie aan kruiden vind ik zelf. Helaas zat bij de thee kruiden verpakking de lavendel er niet bij, maar 2 zakjes met dille. Nouja gelukkig hebben we lavendel wel in de tuin staan, dus op zich geen ramp. Met dille ben ik eigenlijk ook wel heel erg blij, gezien dat mijn lievelingskruid is. Ik kijk er naar uit als alles straks gaat groeien. De peterselie die ik de vorige keer had gezaaid heeft al kleine scheutjes.

Bij de volgende kruiden avontuur hoop ik de kleine mini plantjes te kunnen delen met jullie. Zelf kan ik niet wachten tot alles volgroeid is, en ik kan genieten van al dit lekkers. Tegen die tijd zal ik ook recepten delen die ik ermee ga maken. Ik heb al meerdere recepten opgeschreven die met deze kruiden gemaakt gaan worden.

Vraag: Welk kruid vind jij erg lekker?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.