Mijn kruiden avontuur #1

mijn kruiden avontuur

Hadden we vorig jaar nog een hele groente tuin, ga ik dit jaar enkel voor kruiden. Ik ben dol op verse kruiden als peterselie, bieslook en dille. Daarom besloot ik om mijn kruiden avontuur vast te leggen, en jullie mee te nemen in het proces van het verbouwen van je eigen kruiden in je huis/tuin.

Toen ik door de Action liep ergens midden februari, kwam ik een kweeksetje peterselie tegen. Dit bracht mij op het idee om mijn kweek avontuur vast te leggen en jullie mee te nemen in dit proces. Omdat ze bij de Action helaas geen Dille en Bieslook hadden, moet ik die nog ergens anders aan kopen. Ik zal per kruidensoort mijn kweek avontuur vast leggen, en hier regelmatig een update over schrijven. Ook lijkt het mij leuk om recepten in deze serie te delen, waarbij ik de verse kruiden ga gebruiken. En mijn tips en tricks wat betreft het kweken en bewaren van verse kruiden.
kruidentuin

Peterselie

Ik kocht een kweeksetje peterselie bij de Action. Hierin zit zaaigrond, zaden, en een kweekbakje. Dit setje kost 0,99cent en dat vind ik redelijk goedkoop. Ik heb dus geen aarde en bakjes nodig, en heb zo alles in 1. Op 13 februari dit jaar begon ik met de kweek van mijn peterselie. Maakte het bakje klaar, deed de zaaigrond erin, de zaadjes voegde ik toe, en gaf het geheel een beetje water. Toen hoefde ik enkel alleen nog te wachten totdat het ging groeien.

De peterselie moet nu gaan groeien, en hier hoop ik de volgende keer een kleine update over te geven, en de nodige foto’s te delen. Ik hoop dan ook de Dille en Bieslook zaadjes te hebben gevonden. Dat wordt binnenkort een bezoekje brengen aan intratuin of welkoop.
kruidentuin

‘Een kleine reden waarom ik enkel ga voor kruiden’; Omdat ik er van uit ga dat ik dit jaar 2 weken op vakantie ga zijn, wil ik het de planten niet aan doen om al die tijd zonder water te zitten. Uiteraard staan de planten wel buiten, maar vorig jaar was het precies die week dat we op vakantie waren heel erg warm en droog. De meeste plantjes hebben dat niet overleefd, en daarom ga ik enkel voor kruiden. Heel misschien dat ik cherry tomaatjes nog ga kweken, maar daar moet ik nog maar even goed over na denken. Voor nu houdt ik het op kruiden die ik ook lekker in mijn eigen kamer kan kweken. Groeit er misschien toch nog iets in mijn kamer.

Vraag: Kweek jij wel eens kruiden of andere planten? Zo ja, welke?

About the author
25jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 8 jaar actief als blogger.

4 thoughts on “Mijn kruiden avontuur #1

  1. Even een tip voor als je binnen kruiden kweekt: zet je kweekbakjes op een zo licht mogelijke, maar KOELE (uiteraard vorstvrije) plek, als de zaadjes net gekiemd zijn. Op de vensterbank is prima, maar wel in een kamer waar de verwarming niet aan staat of waar de zon niet op het midden van de dag op schijnt. Anders krijg je sprieterige, slungelige plantjes die niet ouder zullen worden dan een paar weken.

  2. Wauw wat leuk zeg!! Leuk om af en toe te lezen hoe het met je plantjes gaat! Ik zelf vind het niet zo leuk om dingen te kweken. Maar ik vind het wel leuk om te zien hoe andere het doen! 🙂

  3. Leuk! Ik ben ook alweer bezig met mijn moestuintje :). Ik heb dit weekend tomaat gezaaid in een bakje. Ik ga ook nog wat kruiden en groenten doen, maar die zaden moet ik nog halen :).

Comments are closed.