Mijn garnalen aquarium

Sinds mijn 15e ben ik helemaal gek van aquariums, en vooral wat er in het aquarium zwemt. Nee niet die standaard goudvissen (die vind ik afschuwelijk!) Maar aparte en niet zo bekende visjes!
DSC_0269
Dit is mijn aquarium van de zijkant (nu 0ktober 2014)
Op mijn 15e begon ik met een aquarium die mijn ouders al hadden (een 60 liter aquarium), ik mocht hem toen alleen nog maar beneden hebben staan en hij stond dus midden in de woonkamer op het dressior. Ik begon met een aantal neon tetra’s, een algeneter, en nog een paar visjes. Na een tijdje gingen de neon tetra’s dood (geen idee nog waarom). En had ik alleen nog een hele agressieve algeneter over en nog wat visjes. Omdat ik toch iets anders wou, heb ik de vissen die er toen in zaten weg gedaan (aan kennissen gegeven die ze wel wouden) en heb ik een paar maanvissen gekocht. Maar omdat deze super lieve beestjes steeds het aquarium wouden uitspringen en vaak tegen de lamp aan zaten, moest ik ze weg doen. En ben ik begonnen met het houden van Guppies!

Iedereen kent ze wel, ze kweken als een malle, en binnen een maand heb je je hele aquarium zo vol dat je niet meer weet wat je moet doen. Dus kocht ik een eigen aquarium erbij, een 20 liter aquarium. Ik deed daar de baby gupjes in en koos de mooiste uit om te houden en gaf de rest weg. Verkopen was geen optie want niemand wou er iets voor geven.
DSC_0270
Na ongeveer 2,5jaar guppen te hebben gehad, en ook endler guppen ertussen. Heb ik besloten dat ik het roer weer eens om wou gooien. Dit deed ik, ik verkocht mijn guppen (zo’n 50 stuks toen) voor maar 5euro (daar heb ik achteraf best spijt van gehad) en startte een aquarium op met een stuk hout en wat mos.
Na 2 weken te hebben ingedraaid besloot ik om eens in de aquarium winkel bij ons in de buurt te kijken naar de mogelijkheden. Ik zocht heel internet af naar wat ik zou kunnen houden en twijfelde tussen garnalen en kreeften. Maar omdat ik was overstapt op een 40 liter bak (die ik van een kennis kreeg) en mijn andere aquariums niet meer wou gebruiken. Besloot ik te kiezen voor garnalen, omdat die toch kleiner zijn en kreeften vaak erg groot worden!
Ik kocht 20 vuur garnalen. En hoopte dat ik het leuk genoeg zou vinden.

En jaar hoor, nu heb ik 4 jaar garnalen! Ik zat al op het ROC, en ging na de zomervakantie naar het 2e jaar van mijn 4jaar durende opleiding. Niemand die ik kende had er nog over gehoord. Garnalen in het aquarium. Ik vond ze gelijk geweldig en heb dus nu al 4 jaar garnaaltjes. Ik heb tussendoor ook nog citroen garnalen gehad, en regenboog garnalen. Maar vuur garnalen zijn echt mijn favoriet en die heb ik dus nu nog steeds!

DSC_0284

Voor mijn verjaardag afgelopen jaar, kreeg ik nog eens 20 vuur rode garnalen, zodat mijn groep met garnalen gezond zou blijven en veel kleintjes zouden kweken.
Ik vind ze echt geweldig. Regelmatig doe ik een stukje komkommer of paprika in het aquarium en daar maken ze dan echt ruzie om. Soms vallen ze elkaar zelfs aan, zo enthousiast zijn ze dan!

Dit is echt een 2e passie van mij! Mijn grote droom is om ooit een zee aquarium te hebben. Maar dan echt een hele grote! Maarja dat blijft denk ik alleen maar een droom. Omdat dat te realiseren heb je veel dingen nodig.

DSC_0273

Ik vind mijn konijn, en mijn garnalen eigenlijk allebei even leuk als huisdieren! Ze zijn zo totaal verschillend, met mijn konijn kan ik lekker knuffelen bijvoorbeeld, en naar mijn garnalen kan ik alleen maar kijken. Toch zijn ze erg bijzonder en kan ik wel uren in het aquarium naar ze staren.

Hebben jullie ook een aquarium, of andere huisdieren?

Veel liefs,
Carolien

About the author
29jaar, geboren in Rijssen, en afgestudeerd als Medisch secretaresse en gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. En al 10 jaar actief als blogger.

2 thoughts on “Mijn garnalen aquarium

  1. leuk zo’n aquarium!!! 😀 Wij hebben hier ook een… Maar weinig vissen. Mijn ouders moeten weer eens nieuwe vissen kopen! 🙂 en we hebben hier een hond rondhuppelen :).

Comments are closed.